Voimaantulopäivämäärä: 18.6.2018


VMware tarjoaa pilvilaskenta- ja alustavirtualisointipalveluja, joiden avulla sen yritysasiakkaat voivat yhdistää, hallita ja automatisoida digitaalista infrastruktuuriaan turvallisesti.

VMware, Inc., jonka päätoimipaikka sijaitsee Yhdysvalloissa, ja sen konserniyhtiöt ovat osa Dell-perhettä (kuten Tietosuojailmoituksessamme määritellään) ("VMware" ja "me") ja sitoutuneet suojelemaan niiden henkilöiden turvallisuutta, jotka asioivat kanssamme, kuten verkkosivustojen vierailijat, asiakkaat, liikekumppanit, loppukäyttäjät, tapahtumakävijät ja työnhakijat ("sinä"). Seuraavassa tietosuojailmoituksessa kuvaillaan tavat, joilla VMware kerää, käyttää ja jakaa henkilötietoja, kun:

  • Olet vuorovaikutuksessa minkä tahansa verkkosivustomme, sosiaalisen median sivustomme, VMwaren mobiilisovellusten (silloin, kun ne liittyvät tähän Tietosuojailmoitukseen), verkkomainostemme tai markkinaviestiemme ("verkko-ominaisuuksiemme") kanssa, vierailet niillä tai käytät niitä;
  • Olet vuorovaikutuksessa jonkin tapahtumamme, myyntimme, markkinointimme tai offline-toimintamme ("perinteisten ominaisuuksiemme") kanssa, vierailet niillä tai käytät niitä;
  • Käytät VMwaren tuotteita ja palveluja (mobiilisovellukset mukaan luettuna), jotka on ottanut käyttöön jokin yritysasiakkaamme, kuten työnantajasi ("palvelumme").

Kun viittaamme kolmeen edelliseen asiaan yhdessä, käytämme käsitettä "ominaisuudet".

Lue nämä ilmoitukset tarkasti.

VMwaren Tietosuojailmoitus: Tämä ilmoitus koskee henkilötietoja, joita keräämme liiketoimiimme ja ominaisuuksiimme liittyen.

Evästeilmoitus: Tämä ilmoitus koskee tapaa, jolla käytämme evästeitä ja muita samankaltaisia seurantateknologioita, kun olet vuorovaikutuksessa kanssamme palvelujemme ja verkko-ominaisuuksiemme kautta.

Tietosuojailmoitus hakijalle: Tämä ilmoitus koskee henkilötietoja, joita keräämme työhönoton ja rekrytoinnin yhteydessä.

Mobiilisovellusilmoitukset: VMwaren mobiilisovelluksiin, joita VMware käyttää omiin tarkoituksiinsa (kuten VMworld tai VMware Partner Central -mobiilisovelluksiin), sovelletaan VMwaren Tietosuojailmoitusta. Niiltä osin kuin kyseisten mobiilisovellusten tiedonkeruu-, käyttö- ja/tai jakokäytännöt eroavat VMwaren yleisestä Tietosuojailmoituksesta, kyseisillä mobiilisovelluksilla on omat tietosuojailmoituksensa, jotka täydentävät VMwaren Tietosuojailmoitusta. Lisätietoja tiettyjen mobiilisovellusten tiedonkeruukäytännöistä saat asentamastasi VMwaren mobiilisovelluksen tietosuojailmoituksesta. Jos kyseessä on VMwaren kehittämä mobiilisovellus, jota asiakkaamme tai kumppanimme (oma organisaatiosi) käyttää omiin tarkoituksiinsa, tiedonkeruu- ja käyttömenettelyt ovat kyseisen organisaation tiedossa ja niitä on kysyttävä sieltä.

Lisäilmoitukset: Tiettyjen ominaisuuksien tarjoamisen yhteydessä VMware saattaa toimittaa lisäksi "täsmäilmoituksia" tai lisätietoja tiedonkeruu-, käyttö- ja jakokäytännöistämme. Nämä ilmoitukset saattavat täydentää tai selventää VMwaren tietosuojakäytäntöjä tai antaa sinulle lisävaihtoehtoja siihen, kuinka VMware käsittelee tietojasi.

Ulkoiset linkit: Ominaisuuksissamme saattaa esiintyä linkkejä kolmansien osapuolten verkkosivustoille, palveluihin, sosiaalisiin verkostoihin, sovelluksiin tai sosiaalisen median toimintoihin, kuten Jaa- tai Tykkää-painikkeisiin. Kyseisillä sivustoilla käyminen tai kyseisten linkkien napsauttaminen voi sallia kolmannen osapuolen kerätä ja käyttää sinua koskevia tietoja. Suosittelemme tutustumista tällaisten kolmansien osapuolten tietosuojakäytäntöihin ja käyttöehtoihin, ennen kuin ryhdyt vuorovaikutuksiin niiden kanssa tai annat niille henkilötietojasi. VMware ei valvo henkilötietojesi käsittelyä näiden kolmansien osapuolten toimesta.

VMWAREN TIETOSUOJAILMOITUS

VMware, Inc., jonka päätoimipaikka sijaitsee yhdysvalloissa ja sen konserniyhtiöt ovat osa Dell-perhettä ("VMware" ja "me") ovat sitoutuneet suojelemaan niiden henkilöiden turvallisuutta, jotka asioivat kanssamme, kuten verkkosivustojen vierailijat, asiakkaat, liikekumppanit, loppukäyttäjä ja tapahtumakävijät ("sinä"). Tässä Tietosuojailmoituksessa kuvaillaan tavat, joilla VMware kerää, käyttää ja jakaa henkilötietoja, kun:

  • Olet vuorovaikutuksessa minkä tahansa verkkosivustomme, sosiaalisen median sivustomme, VMwaren mobiilisovellusten (silloin, kun ne liittyvät tähän Tietosuojailmoitukseen), verkkomainostemme tai markkinaviestiemme ("verkko-ominaisuuksiemme") kanssa, vierailet niillä tai käytät niitä;
  • Olet vuorovaikutuksessa jonkin tapahtumamme, myyntimme, markkinointimme tai offline-toimintamme ("perinteisten ominaisuuksiemme") kanssa, vierailet niillä tai käytät niitä; ja
  • Käytät VMwaren tuotteita ja palveluja (mobiilisovellukset mukaan luettuna), jotka on ottanut käyttöön jokin yritysasiakkaamme, kuten työnantajasi ("palvelumme").

Kun viittaamme kolmeen edelliseen asiaan yhdessä, käytämme käsitettä "ominaisuudet".

Tiettyjen ominaisuuksien tarjoamisen yhteydessä VMware saattaa toimittaa lisäksi "täsmäilmoituksia" tai lisätietoja tiedonkeruu-, käyttö- ja jakokäytännöistämme. Nämä ilmoitukset saattavat täydentää tai selventää tätä Tietosuojailmoitusta tai VMwaren tietosuojakäytäntöjä kuvatuissa tilanteissa tai antaa sinulle lisävaihtoehtoja siitä, kuinka VMware käsittelee tietojasi.

Jos sinulla on tähän Tietosuojailmoitukseen liittyviä kysymyksiä, ota meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen privacy@vmware.com.

SISÄLTÖ – PIKALINKIT
Osa I: Keräämämme tiedot ja niiden keruumenetelmät

Osa II: Näin käytämme tietojasi

Osa III: Näin jaamme tietojasi

Osa IV: Kansainväliset tiedonsiirrot

Osa V: Tietosuoja ja luottamuksellisuus

Osa VI: Asiakkaidemme puolesta keräämämme tiedot

Osa VII: Yksityisyysoikeutesi ja -valintasi

Osa VIII: Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusta (Euroopan talousalue)

Osa IX: Muut tiedot

Osa X: Näin otat meihin yhteyttä

OSA I: KERÄÄMÄMME TIEDOT JA NIIDEN KERUUMENETELMÄT


"Henkilötiedoilla" tarkoitetaan tietoja, joiden perusteella henkilö voidaan tunnistaa tai jotka koskevat tunnistettavissa olevaa henkilöä. VMware ja kolmannet palveluntarjoajat keräävät henkilötietoja ja muita tietoja erilaisista lähteistä. Nämä tiedot kuuluvat yleensä johonkin seuraavista luokista:

  • Tiedot, joita annat meille vuorovaikutuksessa meidän kanssamme ja käyttäessäsi ominaisuuksiamme
  • Tiedot, joita keräämme sinulta automaattisesti, kun käytät verkko-ominaisuuksiamme ja palvelujamme
  • Kolmansista lähteistä ja tytäryhtiöiltämme peräisin olevat tiedot

Saatamme yhdistää näistä eri lähteistä peräisin olevia tietoja tässä Tietosuojailmoituksessa esitettyihin tarkoituksiin.

  1. Sinulta keräämämme tiedot

  2. Keräämme henkilötietoja, kun annat niitä vapaaehtoisesti meille (tai palveluntarjoajillemme tai muille tahoille, jotka keräävät niitä puolestamme). Henkilötietojasi kerätään esimerkiksi silloin, kun tilaat VMwaren tuotteita, palveluja tai sovelluksia, rekisteröidyt niihin (tai rekisteröidyt käyttämään niitä) tai pyydät niistä tietoja, tilaat markkinointiviestejä, pyydät tukea, täytät kyselyjä, annat palautetta jostakin tuotteesta tai ilmoittaudut VMwaren tapahtumaan tai webinaariin. Saatamme kerätä henkilötietoja sinusta muutoinkin kuin verkossa, esimerkiksi VMwaren järjestämissä tapahtumissa, keskustellessasi puhelimessa myyntiedustajiemme kanssa tai ottaessasi yhteyttä asiakaspalveluun.

    Sinulta keräämämme henkilötiedot voivat sisältää yhteystietoja (kuten nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi), käyttäjätunnuksia ja salasanoja sekä suosimasi yhteydenottotavan. Keräämme myös tietoja, joita annat meille pyytäessäsi tietoja tai täyttäessäsi lomakkeissamme (esimerkiksi ilmoittautumis-, tuotepalaute- tai kyselytutkimuslomakkeissa) olevia tekstikenttiä, sekä tietoja pyyntösi tai viestisi luonteesta. Lisäksi saatamme kerätä henkilötietoja, joita julkaiset keskustelupalstoilla, chat-toiminnoissa, blogeissa ja muissa palveluissa tai alustoissa, joissa voit julkaista tietoa ja aineistoa (kolmansien osapuolten palvelut ja alustat mukaan luettuna).

    Kun ostat VMwarelta jotakin, saatamme kerätä myös laskutus- ja maksutapahtumatietoja.

  3. Automaattisesti keräämämme tiedot

  4. VMware kerää tietoja verkko-ominaisuuksiensa ja palvelujensa yhteydessä esimerkiksi evästeiden, kuvaviittausten (pikselitagien), upotettujen URL-osoitteiden, sähköisten viestintäprotokollien, painikkeiden ja työkalujen kaltaisten teknologioiden avulla. VMwaren käyttämät teknologiat voivat muuttua ajan kuluessa, kun teknologia kehittyy. Tietosuojailmoituksemme ja Evästilmoituksemme antavat tietoja evästeiden ja muiden vastaavien seurantateknologioiden käytöstä.


    Verkko-ominaisuudet:
    Keräämme automaattisesti tiettyjä tietoja, kun käytät tai avaat verkko-ominaisuuksiamme, verkkomainoksemme ja markkinointiviestimme mukaan luettuna, tai olet vuorovaikutuksessa niiden kanssa. Nämä tiedot eivät välttämättä paljasta henkilöllisyyttäsi suoraan, mutta ne saattavat sisältää yksilöllisiä tunnistenumeroita ja muita tietoja käyttämästäsi laitteesta, kuten laitteistomalli, käyttöjärjestelmän versio, verkkoselain (kuten Firefox, Safari tai Internet Explorer), IP-osoitteesi/MAC-osoitteesi/laitetunnisteesi, laitetapahtumatiedot (kuten järjestelmien kaatumiset ja toiminnot sekä laitteistoasetukset, selaimen kieli, pyyntösi päivämäärä ja aika, URL-viittaus), summittainen maantieteellinen sijainti (esim. maa tai kaupunki) ja muita teknisiä tietoja, jotka yksilöivät selaimesi. Saatamme kerätä myös tietoja siitä, miten selaimesi on ollut vuorovaikutuksessa verkko-ominaisuuksiemme kanssa, kuten selaushistoriaa ja muita tilastotietoja.


    VMware-palvelut:
    Kun yrityksesi ottaa käyttöön tiettyjä VMwaren palveluja, VMware saattaa automaattisesti kerätä tiettyjä palvelujen suorituskykyyn ja määritykseen sekä asiakkaidemme ja niiden loppukäyttäjien tällaisten palvelujen kultukseen, niiden kanssa vuorovaikuttamiseen ja niiden käyttöön liittyen. Nämä tiedot ovat yleensä teknisiä tietoja, jotka saadaan palveluja isännöiviltä ohjelmistoilta tai järjestelmiltä, ohjelmistoja tai järjestelmiä käyttäviltä laitteilta ja/tai lokitiedostoista, jotka on luotu palvelujen käytön aikana. Lisäksi niihin kuuluvat edellä kohdassa Verkko-ominaisuudet eritellyt tietotyypit.  Näitä tietoja käytetään tässä Tietosuojailmoituksessa alempana Osassa II tai missä tahansa merkityksellisissä ohjelma-asiakirjassa esitettyihin tarkoituksiin.

    Joissakin tapauksissa loppukäyttäjä voidaan suoraan tai välillisesti tunnistaa kerättyjen tietojen perusteella ja tietty henkilö yhdistää tietynlaiseen verkkokäyttäytymiseen niiltä osin, kuin tässä Tietosuojailmoituksessa esitetyt tarkoitukset sitä vaativat.  Kerätyt tiedot eivät sisällä asiakkaan sisältöä, jonka asiakas on ladannut palveluihin isännöintiä varten.

    Kun tietoja käytetään VMwaren omiin tarkoituksiin, kuten tuotteiden parantamiseen, asiakassopimuksiin (palvelunkuvaukset mukaan luettuna), täsmäilmoituksiin tai muihin julkistuksiin, jotka sisältyvät tai liittyvät VMwaren palvelujen toteuttamiseen, voimme antaa lisätietoja tällaisten käyttötietojen keräämisestä ja käytöstä, kuten mahdolliset henkilötietojen tyypit. Lisäksi Luottamus- ja varmuuskeskuksemme antaa tietoja erilaisista asiakkaiden käyttökokemusta parantavista ohjelmistamme, ja asiakkaillamme saattaa ohjelman tyypin mukaan määräytyen olla mahdollisuus rajoittaa tai kontrolloida tietojen keräämisen laajuutta.

    Jos olet yksittäinen VMwaren palvelujen käyttäjä ja tarvitset lisätietoja organisaatiosi käyttöön ottamien palvelujen tiedonkeruukäytännöistä, ota yhteyttä IT-asiantuntijaasi.

  5. Kolmansista lähteistä ja tytäryhtiöiltämme peräisin olevat tiedot

  6. Saatamme ajoittain ja sovellettavan lainsäädännön puitteissa hankkia sinua koskevia tietoja ulkopuolisista lähteistä, kuten julkisista tietokannoista, jälleenmyyjiltä, kanavapartnereilta, yhteisiltä markkinointikumppaneilta, sosiaalisen median alustoilta tai muista julkisesti käytettävistä olevista lähteistä. Saatamme hankkia sinua koskevia tietoja myös tytäryhtiöiltämme, mukaan lukien Dell Technologies, Dell EMC, Pivotal, RSA, SecureWorks ja VirtuStream ("Dell-perhe"), sekä heidän nimetyiltä kumppaneiltaan siinä määrin kuin näitä tietoja tarvitaan yhteisten tuotteittemme ja palvelujemme myyntiin ja markkinointiin.

    Ulkopuolisilta lähteiltä saadut tiedot voivat olla esimerkiksi seuraavanlaisia: tilitiedot, työnkuva ja julkinen toimenkuva, palvelu- ja tukitiedot, tuotteisiin tai palveluihin kohdistuva kiinnostus tai mieltymykset, selaustottumuksesi, sivustovierailujasi koskevat tiedot liikekumppaneiltamme, joiden kanssa meillä on ristikkäismarkkinointipalveluja tai yhteisiä tarjouksia, ja luottotietopalveluista saatuja luottotietoja. Saatamme myös käyttää näitä tietoja yhdessä yhteystietojesi, ammatillisten tietojesi ja VMware-tapahtumahistoriasi kanssa tässä Tietosuojailmoituksessa esitettyihin tarkoituksiin, kuten rekisteriemme oikeellisuuden parantamiseen, sinun ja mieltymystesi parempaan ymmärtämiseen, sopivan markkinoinnin ja tuen tarjoamiseen sekä petosten tunnistamiseen ja ehkäisemiseen.

OSA II: NÄIN KÄYTÄMME TIETOJASI

VMware käyttää keräämiään henkilötietoja seuraaviin tarkoituksiin (ellei sovellettava lainsäädäntö sitä muuten rajoita).  Tietoja siitä, miten VMware jakaa henkilötietoja, esitetään Osassa III.

Pyyntöihin vastaaminen ja maksutapahtumiin ryhtyminen tai maksutapahtumien käsittely: VMware saattaa käyttää henkilötietojasi pyyntöösi vastaamista tai pyytämiesi tietojen toimittamista varten.  VMware voi käyttää henkilötietojasi, kuten talous-, luottokortti- ja maksutietojasi, maksutapahtumiesi käsittelyyn.

Palvelujen tuottaminen ja niiden toimittamisen helpottaminen: VMware saattaa käyttää henkilötietojasi tuottaakseen sinulle VMwaren palveluja ja hallitakseen tiliäsi.  Tähän voi kuulua esimerkiksi tuotelatausten, päivitysten ja viankorjausten hallinta, tuen ja suositusten antaminen sekä muiden hallinnollisten tai tiliin liittyvien viestien (julkaisumerkinnät mukaan luettuna) lähettäminen. VMware käyttää henkilötietoja myös palvelun toimituksen edesauttamiseen; tähän voi sisältyä oikeuksien jäljitystä, sääntöjen noudattamisen varmistamista, palvelujen ja infrastruktuurin toimintatehon seurantaa, palvelujen luotettavuuden ja vakauden varmistamista tai ainoastaan teknisten ongelmien seurantaa ja niihin puuttumista, jotta voimme toimittaa palvelun niillä laatukriteereillä, joihin VMware on sitoutunut.

Verkko-ominaisuuksien käytön helpottaminen ja arviointi:  VMware saattaa käyttää henkilötietojasi toimittaakseen sinulle verkko-ominaisuuksia, helpottaakseen verkko-ominaisuuksien käyttöä (kuten helpottamalla selaus- ja kirjautumisprosessia, säilyttämällä tietoja istuntojen välillä ja parantamalla turvallisuutta), parantaakseen laatua, arvioidakseen sivujen vastausprosenttia ja määrittääkseen sisältöä.

Ominaisuuksiemme parantaminen: VMware käyttää henkilötietoja ja muita keräämiään tietoja lisätäkseen ymmärtämystäsi asiakkaistasi, käyttäjistäsi ja verkkosivustojesi kävijöistä ja tavoista, joilla he käyttävät ominaisuuksia, ja ovat vuorovaikutuksessa niiden kanssa (käyttäjäkokemus mukaan luettuna). VMware käyttää näitä tietojaan tuottaakseen yksilöllistetyn kokemuksen, ottaakseen käyttöön pyytämäsi asetukset, parantaakseen laatuaan ja luotettavuuttaan, diagnosoidakseen ongelmia, parantaakseen ominaisuuksiaan ja niihin liittyviä käyttäjäkokemuksia sekä antaakseen suosituksia.

Rekisteriemme oikeellisuuden parantaminen: Saatamme käyttää sinulta tai kolmansilta osapuolilta saamiamme henkilötietoja, jotta voimme paremmin ymmärtää sinua ja/tai ylläpitää ja parantaa hallussamme olevien, sinua koskevien tietojen oikeellisuutta.

Tuen tarjoaminen: VMware käyttää henkilötietoja ja muita sinulta keräämiään tietoja (kuten palautetta, kyselyjä ja VMwaren palvelujen käyttöön liittyviä tietoja) yhdessä tiliisi liittyvien tietojen kanssa tarjotakseen sinulle sekä reaktiivista että ennakoivaa tukea.  Tällaista tukea voidaan tarjota tuotteen sisällä tai VMwaren tukitiimin kautta. 

Asiakastarinoiden julkaisu: VMware saattaa käyttää henkilötietoja julkaistakseen asiakastarinoita verkko-ominaisuuksissaan.  Ennen asiakaskertomuksen julkaisua hankimme suostumuksesi nimesi ja kertomuksesi käyttämiseen.  Voit pyytää kertomuksesi päivittämistä tai poistamista milloin tahansa lähettämällä pyynnön, joka sisältää nimesi, asiakaskertomuksesi sijainnin ja yhteystietosi.

Markkinointi: VMware käyttää sinulta, kanssakäymisestäsi VMwaren ja ominaisuuksien kanssa sekä kolmansien osapuolten lähteistä saamiaan tietoja lähettääkseen sinulle markkinointi- ja myynninedistämisviestejä, toimittaakseen sinulle kohdennettua ja merkityksellistä mainontaa ja markkinointia, arvioidakseen markkinointinsa ja myynninedistämiskampanjoidensa tehokkuutta, ymmärtääkseen paremmin sinua ja mieltymyksiäsi sekä mainostaakseen tuotteitaan ja palvelujaan.  Markkinoinnissamme noudatetaan mainos-/markkinointimieltymyksiäsi sovellettavan lainsäädännön puitteissa.

Turvallisuus: VMware saattaa käyttää henkilötietoja edesauttamaan petosten seurantaa, ehkäisyä ja tunnistusta, parantamaan turvallisuutta, valvomaan ja varmentamaan henkilöllisyyksiä tai käyttöoikeuksia sekä torjumaan roskapostia, muita haittaohjelmia tai turvallisuusriskejä.

Laadunvalvonta ja koulutus: VMware saattaa käyttää henkilötietoja ominaisuuksien laadunvalvontaan liittyviin tarkoituksiin sekä henkilöstön koulutukseen.

Kolmansien osapuolten sosiaaliset verkostot: VMware saattaa käyttää henkilötietoja päästäkseen sinun kanssasi vuorovaikutukseen sosiaalisissa verkostoissa (kulloisenkin verkoston käyttöehtoja sovelletaan).

Konferenssit ja tapahtumat: VMware ja kumppanimme saattavat käyttää henkilötietoja viestintään kanssasi tapahtumistamme tai kumppaniemme tapahtumista.  Tapahtuman jälkeen VMware saattaa ottaa sinuun yhteyttä tapahtuman ja siihen liittyvien tuotteiden ja palvelujen osalta sekä jakaa tietoa sinun ja yrityksesi osallistumisesta sekä konferenssimme tukijoista ja kumppaneista silloin, kun olemme laillisesti oikeutettuja siihen.  Jos kumppani tai konferenssin tukija pyytää henkilötietojasi suoraan konferenssikojuissaan tai esittelyissään, henkilötietosi käsitellään niiden tietosuojakäytäntöjen mukaan. Suosittelemme, että tutustut tällaisten kumppaneiden ja tukijoiden tietosuojakäytäntöihin.

Verkkoyhteisöjen ja blogien tarjoaminen: Saatamme käyttää henkilötietojasi ja muita tietoja, jotka olet antanut keskustelupalstoilla, chat-toiminnoilla, blogeissa tai muissa palveluissa tai alustoilla, joilla voidaan julkaista tietoja ja materiaaleja sillä tarkoituksella, että sinulle ja asiakkaillesi tarjotaan foorumi VMwaren ominaisuuksista keskustelemiseen, pyyntöihisi vastaamiseen, tuen tarjoamiseen tai mihin tahansa muuhun Tietosuojakäytännössä esitettyyn tarkoitukseen. Kaikista kyseisillä foorumeilla annetuista tiedoista tulee julkista tietoa, jolloin ne saattavat näkyä avoimesti esim. hakukoneiden tai muiden julkisesti saatavilla olevien alustojen kautta, ja ulkopuoliset tahot tai hakurobotit voivat jäljittää niitä. Muut käyttäjät saattavat myös lukea, kerätä tai käyttää näitä tietoja esimerkiksi lähettääkseen sinulle roskapostia. Ole hyvä äläkä julkaise mitään, mitä et halua suuren yleisön tietoon.

Koulutus: Jos ilmoittaudut VMwaren sertifiointikurssille tai seminaariin, VMware käyttää henkilötietojasi helpottaakseen tällaisen kurssin tai seminaarin toimittamista.  Jos organisaatiosi on maksanut sertifiointikurssistasi tai -seminaaristasi, VMware voi ilmoittaa kurssisi tai seminaarisi tilanteesta organisaatiollesi, kun se on ensin ilmoittanut asiasta sinulle.

Työntekijöidemme ja tilojemme suojaaminen: VMware voi käyttää henkilötietoja tarvittaessa suojaamaan työntekijöidensä ja vierailijoidensa, tilojensa ja omaisuutensa sekä muiden oikeuksien suojaamiseen. Jos vierailet jollakin toimipaikallamme, sinusta saatetaan ottaa kuvia tai videokuvaa osana tällaisten kohteiden suojaamista.

Muut oikeutetut liiketoimintatarkoitukset: Saatamme käyttää henkilötietojasi tarpeen mukaan muihin oikeutettuihin tarkoituksiin, kuten suojellaksemme VMwaren luottamuksellisia ja omistusoikeudellisia tietoja tai vastataksemme sinulle.

OSA III: NÄIN JAAMME TIETOJASI

Huolehdimme, että pääsy henkilötietoihisi on rajoitettu vain niille henkilöille, jotka todella tarvitsevat pääsyn niihin voidakseen hoitaa tehtävänsä ja velvollisuutensa, sekä kolmansille osapuolille, joilla on siihen oikeutettu syy. Saatamme jakaa henkilötietojasi kolmansien osapuolten kanssa seuraavissa tilanteissa.

  • Palveluntarjoajat: Saatamme jakaa tietojasi alihankkijoiden, konsulttien ja edustajien sekä muiden palveluntarjoajien ja puolestamme toimivien kolmansien osapuolten kanssa. Tällaisia tahoja ovat esimerkiksi alihankkijat ja palveluntarjoajat, jotka auttavat markkinoinnissa, laskutuksessa, luottokorttimaksujen käsittelyssä, tietojen analysoinnissa ja ymmärtämisessä, teknisessä tuessa ja asiakaspalvelussa. Ellei tässä Tietosuojailmoituksessa muuta mainita, emme jaa, myy, vuokraa tai vaihda mitään henkilötietojasi kolmansien osapuolten kanssa heidän omiin myynninedistämistarkoituksiinsa.

  • Liikekumppanit: Saatamme antaa tietosi kanavapartnereillemme, kuten jakelijoille ja jälleenmyyjille, jotta voimme vastata tuote- ja tietopyyntöihin, tarjota tukea tehokkaasti ja johdonmukaisesti ja antaa nykyisille ja mahdollisille asiakkaillemme tietoja VMwaresta ja sen tuotteista ja palveluista.  Ajoittain VMware saattaa ryhtyä yhteisiin myynti- tai myynninedistämiskampanjoihin valittujen liikekumppaneiden kanssa. Jos ostat tai osoitat erityistä kiinnostusta yhteisesti tarjottuun tuotteeseen, myynninedistämiskampanjaan tai palveluun, saatamme jakaa olennaisia henkilötietojasi näiden kumppaneiden kanssa.

    Ota huomioon, että VMware ei valvo sitä, miten sen liikekumppanit käyttävät tällaisia tietoja. Kumppanimme ovat vastuussa oman näissä yhteyksissä kerättyjen henkilötietojen käyttönsä hallitsemisesta, mukaan luettuna sinulle tietojen antaminen siitä, miten he käyttävät henkilötietojasi. Suosittelemme, että tutustut näiden kumppaneiden tietosuojakäytäntöön, jotta saat lisätietoja siitä, miten he käsittelevät henkilötietojesi.

  • VMwaren tytäryhtiöt ja Dell-perhe: Saatamme jakaa tietojasi emoyhtiöidemme, tytäryhtiöidemme ja/tai liikekumppaneidemme (Dell-perhe mukaan luettuna) kanssa. Näitä tietoja saatetaan jakaa tai käyttää tuottamaan palveluja ja tukea, antamaan suosituksia tuotteen optimointiin ja palvelujen käyttöön, antamaan nykyisille ja mahdollisille asiakkaille tietoa tarjolla olevien tuotteiden ja palvelujen valikoimasta, ja muihin tarkoituksiin tässä Tietosuojailmoituksessa kuvatulla tavalla.

  • Keskeiset edut: Saatamme julkistaa tietoja, jos uskomme sen olevan tarpeen jonkun henkilön keskeisten etujen suojelemiseksi.

  • Lakien tai toimivaltaisen lainvalvontaviranomaisen, sääntelyelimen, valtion viraston, tuomioistuimen tai kolmannen osapuolen vaatimusten noudattaminen: Saatamme julkaista tietoja, jos uskomme, että julkaiseminen on välttämätöntä tai sitä vaaditaan (i) lain tai säädöksen mukaan, jotta voimme täyttää oikeusprosessiin liittyvät tai valtion esittämät vaatimukset (mukaan lukien vastaus julkisen viranomaisen tiedusteluihin, jotka koskevat kansallista turvallisuutta tai lainvalvonnan vaatimuksia) tai (ii) käyttääksemme, muodostaaksemme tai puolustaaksemme laillisia oikeuksiamme.

  • Liiketoimintatapahtumat: Saatamme jakaa tai siirtää tietojasi fuusion, yhtiön varojen myynnin, rahoituksen, hankintojen tekemisen, yhtiön purkamisen, yhtiön uudelleenjärjestelyn tai vastaavan tapahtuman yhteydessä tai niitä koskevissa neuvotteluissa. Tiedotamme ostajalle, että tietojasi voi käyttää ainoastaan tämän ilmoituksen mukaisesti.

  • Suostumuksellasi: Suostumuksellasi voimme julkaista henkilötietojasi mihin tarkoitukseen tahansa.
OSA IV: KANSAINVÄLISET TIEDONSIIRROT

Toimiminen rekisterinpitäjänä:
Henkilötiedot, mukaan lukien tiedot, jotka on kerätty Euroopan talousalueella ("ETA") tai Sveitsissä, voidaan siirtää tallennettaviksi tai käsiteltäviksi joko omasta toimestamme tai palveluntarjoajiemme, kumppaneidemme ja tytäryhtiöidemme toimesta Yhdysvaltoihin ja mahdollisesti muihin maihin, joiden tietosuojalait saattavat erota oman maasi laista, kuten Kanadaan, Filippiineille, Singaporeen, Intiaan, Australiaan ja Israeliin. Euroopan komissio ei katso joidenkin näiden maiden tietosuojatasoa "riittäväksi". Suojelemme henkilötietojasi tämän Ilmoituksen mukaisesti, riippumatta siitä, missä maassa niitä käsitellään, ja käytämme tarpeellisia sopimuksellisia tai muita toimia suojellaksemme olennaisia henkilötietoja sovellettavien lakien mukaisesti. Näihin toimiin kuuluu Euroopan komission mallisopimuslausekkeen soveltaminen, kun henkilötietoja siirretään ETA-alueella sijaitsevista konserniyhtiöistämme muihin konserniyhtiöihimme. Mallisopimuslausekkeemme ovat saatavana pyynnöstä. Olemme ottaneet käyttöön samanlaiset asianmukaiset turvamenettelyt palveluntarjoajiemme, kumppaneidemme ja tytäryhtiöidemme kanssa.

Toimiminen henkilötietojen käsittelijänä: avaa Vmwaren Sitovat yhtiösäännöt napsauttamalla tätä.

OSA V: TIETOSUOJA JA LUOTTAMUKSELLISUUS

VMware ylläpitää (ja vaatii palveluntarjoajiaan ja edustajiaan ylläpitämään) tarkoituksenmukaisia organisatorisia ja teknisiä toimenpiteitä, jotka on suunniteltu turvaamaan käsittelemiemme henkilötietojesi salassapito ja luottamuksellisuus. VMware käyttää esimerkiksi fyysistä kulunvalvontaa, salausta, palomuureja, tietomurron tunnistusta ja verkkovalvontaa tiedon tyypin ja käsittelyn laajuuden mukaan. VMwaren henkilökunnalta, joka saattaa päästä käsiksi henkilökohtaisiin tietoihisi, vaaditaan salassapitoa. Mitkään turvallisuusmenettelyt tai -käytännöt eivät kuitenkaan ole täysin varmoja, joten kehotamme sinua varovaisuuteen, kun julkaiset henkilötietojasi verkossa, sekä käyttämään saatavilla olevia työkaluja, kuten palomuureja, viruksentorjuntaohjelmia ja vakoiluohjelmien torjuntaohjelmia.

OSA VI: ASIAKKAIDEMME PUOLESTA KÄSITTELEMÄMME TIEDOT

Palvelujemme käytön yhteydessä VMwaren asiakkaat ja heidän loppukäyttäjänsä saattavat lähettää tai ladata tietoja VMwaren palveluihin isännöitäväksi ja tallennettavaksi. VMware käsittelee nämä asiakkaan tuottamat sisällöt asiakkaan puolesta, ja yksityisyydensuojakäytäntöämme hallitaan asiakkaan kanssa tehdyn sopimuksen mukaan. Tämä Tietosuojailmoitus ei koske mitään henkilötietoja, jotka sisältyvät asiakkaan tällä tavoin tuottamaan sisältöön. VMware käsittelee asiakkaan tällä tavoin tuottaman sisällön tällaisen sopimuksen ehtojen mukaisesti ja sillä tarkoituksella, että asiakkaalle toimitetaan asianmukaiset palvelut asiakkaan ohjeiden mukaisesti. Jos sinulla on kysymyksiä tai huolenaiheita siitä, miten kyseisiä tietoja käsitellään, ota yhteys henkilöön tai tahoon, joka on tehnyt VMwaren kanssa sopimuksen siitä, että VMwaren palvelua käytetään näiden tietojen isännöintiin tai käsittelyyn (esim. työnantajasi tai organisaatiosi). Autamme sopimusehtojemme mukaisesti asiakkaitamme ratkaisemaan mahdollisia huolenaiheita, jotka koskevat näiden tietojen käsittelyä.

OSA VII: YKSITYISYYSOIKEUTESI JA -VALINTASI

Oikeus korjata tai päivittää tietojasi: Jos haluat päivittää meille antamiasi henkilötietoja, kirjaudu osoitteessa myvmware.com ja päivitä profiilisi.

Markkinointiviestit: Voit kieltäytyä vastaanottamasta VMwaren markkinointiviestejä vierailemalla VMwaren tilauskeskuksessa osoitteessa http://info.vmware.com/content/subscription ja peruuttamalla tilauksen. Voit estää markkinointiviestien lähettämisen myös napsauttamalla "lopeta tilaus" missä tahansa markkinointiviestissä tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen privacy@vmware.com.

Lisäoikeudet ETA:lle ja tietyille muille alueille: Jos asut tietyllä alueella (kuten Euroopan talousalueella), sinulla saattaa olla tiettyjä yksityisyydensuojaan liittyviä oikeuksia, jotka ovat käytettävissä sovellettavien lakien mukaan. Käsittelemme pyyntösi sovellettavien tietosuojalakien mukaisesti. Jos vaadit tietojesi poistamista, saatamme joutua säilyttämään tiettyjä tietoja rekisterissämme ja/tai suorittaa loppuun tapahtumia, jotka aloitit ennen kuin pyysit poistoa.

  • Oikeus evätä tai perua suostumus: Saatamme pyrkiä käsittelemään tiettyjä henkilötietoja suostumuksesi nojalla. Jos teemme niin, sinulla on oikeus evätä tai perua suostumuksesi milloin tahansa. Tämä ei kuitenkaan vaikuta käsittelyn laillisuuteen siltä osin, kuin tietojasi on käsitelty ennen suostumuksen perumista.

  • Pääsyoikeus ja/tai siirrettävyys: Sinulla saattaa olla oikeus saada pääsy niihin henkilötietoihin, joita säilytämme sinusta, sekä joissakin rajatuissa tapauksissa saada tiedot itsellesi siten, että voit antaa tai siirtää ne toiselle palveluntarjoajalle.

  • Poisto-oikeus: Tietyissä olosuhteissa sinulla saattaa olla oikeus niiden henkilötietojesi poistamiseen, joita meillä on hallussamme (esimerkiksi jos niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, mihin ne alun perin kerättiin).

  • Oikeus vastustaa käsittelyä: Sinulla saattaa olla oikeus vaatia, että VMware lopettaa henkilötietojesi käsittelyn ja/tai lopettaa markkinointiviestien lähettämisen sinulle.

  • Oikeus tietojen oikaisuun: Sinulla saattaa olla oikeus vaatia meitä oikaisemaan henkilötiedoissasi olevia virheitä tai puutteita.

  • Oikeus rajoittaa käsittelyä: Tietyissä tilanteissa sinulla saattaa olla oikeus vaatia meitä rajoittamaan henkilötietojesi käsittelemistä (esimerkiksi jos uskot, että hallussamme olevat henkilötietosi ovat virheellisiä tai ne ovat laittomasti hallussamme).

  • Oikeus tehdä valitus paikalliselle tietosuojaviranomaiselle: Sinulla saattaa olla oikeus tehdä valitus kansalliselle tietosuojaviranomaisellesi tai vastaavalle sääntelyelimelle.

Jos haluat käyttää jotakin edellä mainituista oikeuksistasi, ota meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen privacy@vmware.com, jotta voimme harkita pyyntöäsi sovellettavan lainsäädännön mukaisesti. Suojellaksemme yksityisyyttäsi ja turvallisuuttasi saatamme toteuttaa joitakin toimia varmistaaksemme henkilöllisyytesi ennen kuin noudatamme pyyntöä.

Tietyt VMwaren palvelut: Asiakkaamme saattavat käyttää tiettyjä VMwaren palveluja henkilötietojesi keräämiseen. Sellaisissa tapauksissa käsittelemme kyseisiä henkilötietoja pelkästään asiakkaidemme puolesta, ja kaikkien henkilöiden, jotka haluavat käyttää oikeuksiaan, tulee ensin ohjata tiedustelunsa asiakkaallemme (rekisterinpitäjälle). Katso Osa VI "Asiakkaidemme puolesta käsittelemämme tiedot" edellä.

OSA VIII – HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN OIKEUSPERUSTA (EUROOPAN TALOUSALUE)

Edellä kuvattujen henkilötietojen keräämisemme ja käyttämisemme oikeusperusta määräytyy kulloistenkin henkilötietojen, niiden keräämisen näkökohtien sekä niiden käyttötarkoitusten perusteella.

Yleensä kuitenkin keräämme henkilötietojasi vain, kun meillä on suostumuksesi siihen ja kun tarvitsemme niitä sopimuksen tekemiseen kanssasi, tai silloin kun niiden käsittely on meidän tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen mukaista eikä toissijaista tietosuojaetuihisi tai perusoikeuksiisi tai -vapauksiisi nähden.  Joissakin erittäin harvinaisissa tapauksissa meillä saattaa olla myös laillinen velvollisuus kerätä henkilötietojasi tai saatamme muuten tarvita niitä sinun tai jonkun muun henkilön keskeisten etujen suojelemiseksi.

Jos pyydämme sinua antamaan henkilötietojasi laillisen vaatimuksen noudattamista tai kanssasi sopimuksen tekemistä varten, ilmoitamme siitä keräämisen yhteydessä sekä kerromme, onko henkilötietojesi antaminen pakollista vai ei (sekä sen, mitä seurauksia henkilötietojen antamatta jättämisellä voi olla). 

Samoin jos keräämme ja käytämme henkilötietojasi oikeutettujen etujemme (tai kolmannen osapuolen etujen) nojalla, ilmoitamme tietojen keräämisen tai käyttämisen ajankohtana tai pyynnöstä, mitä nämä oikeutetut edut ovat.

Jos sinulla on kysyttävää oikeusperustasta, jonka perusteella keräämme ja käytämme henkilötietojasi, tai tarvitset siitä lisätietoja, ota meihin yhteyttä jäljempänä otsikon Näin otat meihin yhteyttä alla annettujen yhteystietojemme avulla.

OSA IX: MUUT TIEDOT

Näin kauan säilytämme tietosi: Säilytämme keräämiämme henkilötietojasi niin kauan kuin meillä on perusteltava liiketoiminnallinen tarve siihen ja/tai niin kauan kuin niitä tarvitaan tässä Tietosuojailmoituksessa kuvattuihin tarkoituksiin, ellei pidempää säilytysaikaa vaadita tai sallita laissa (esimerkiksi verotuksellisista, lakisääteisistä, kirjanpitoon liittyvistä tai muista syistä). Voit pyytää henkilötietojesi poistamista milloin tahansa (katso lisätietoja osiosta "Yksityisyysoikeutesi ja -valintasi" ), jolloin harkitsemme pyyntöäsi sovellettavien lakien mukaisesti.

Kun meillä ei enää ole perusteltua liiketoiminnallista tarvetta käsitellä henkilötietojasi, poistamme ne tai muutamme ne anonyymiksi, tai jos se ei ole mahdollista (esimerkiksi jos henkilötietosi on tallennettu varmuuskopioarkistoon), säilytämme henkilötietosi turvallisesti ja eristämme ne käsittelyltä, kunnes poistaminen on mahdollista.

Lapset: Ominaisuuksiamme, tuotteitamme ja palvelujamme ei ole tarkoitettu alle 14-vuotiaille henkilöille. Emme tietoisesti kerää henkilötietoja sellaisilta henkilöiltä. Jos havaitset, että lapsi on antanut meille henkilötietoja, ota meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen privacy@vmware.com. Jos saamme tietoomme, että alle 14-vuotias lapsi on antanut meille henkilötietoja, teemme tarvittavat toimenpiteet sellaisten tietojen poistamiseksi.

Automatisoitu päätöstenteko: Me emme tavanomaisesti käytä täysin automatisoitua päätöstentekoa, joka johtaisi sellaisiin automaattisiin päätöksiin (profilointi mukaan luettuna), jotka vaikuttavat sinuun oikeudellisesti tai muuten yhtä merkittävästi.   Automatisoidut päätökset tarkoittavat, että sinua koskeva päätös tehdään automaattisesti tietokoneratkaisun perusteella (ohjelmistoalgoritmeja käyttäen) ilman ihmisen suorittamaa tarkistusta.  Jos sinuun sovelletaan automaattista päätöstentekoa, ilmoitamme siitä selkeästi sen ajankohtana, ja sinulla on oikeus riitauttaa päätös, ilmaista kantasi sekä vaatia, että ihminen tarkistaa päätöksen. 

Ulkoiset linkit ja sosiaalisen median toiminnot: Ominaisuuksissamme saattaa esiintyä linkkejä kolmansien osapuolten verkkosivustoille, palveluihin, sosiaalisiin verkostoihin, sovellukseen tai sosiaalisen median toimintoihin, kuten Jaa- tai Tykkää-painikkeisiin.  Kyseisillä sivustoilla käyminen tai kyseisten linkkien napsauttaminen voi sallia kolmannen osapuolen kerätä ja käyttää sinua koskevia tietoja. Lisäksi henkilötiedot, joita päätät antaa näille kolmansille osapuolille, eivät kuulu tämän Tietosuojailmoituksen piiriin. Kehotamme sinua tutustumaan tällaisten kolmansien osapuolten tietosuojakäytäntöihin ja käyttöehtoihin, jotta ymmärrät, miten tietojasi voidaan kerätä ja käyttää, ennen kuin ryhdyt vuorovaikutuksiin niiden kanssa tai annat niille henkilötietojasi. VMware ei valvo tällaisten kolmansien osapuolten tietosuojakäytäntöjä eikä tue tai edusta näitä kolmansien osapuolten verkkosivustoja, palveluja, sosiaalisia verkostoja tai sovelluksia.

Tähän Tietosuojailmoitukseen tehtävät muutokset: VMware tarkastaa ja päivittää tämän tietosuojailmoituksen ajoittain vastatakseen muuttuviin oikeudellisiin, teknisiin ja liiketoiminnallisiin muutoksiin. Kun tietosuojailmoitus päivitetään, uusimman päivityksen päivämäärä merkitään ilmoituksen alkuun. Jos teemme merkittäviä muutoksia tähän Tietosuojailmoitukseen, ryhdymme asianmukaisiin toimenpiteisiin tiedottaaksemme sinua siitä tavalla, joka vastaa kyseisten muutosten merkityksellisyyttä ja on sovellettavan lainsäädännön mukainen. Kannustamme sinua tarkastamaan tämän tietosuojailmoituksen usein, jotta olisit tietoinen siitä, kuinka VMware suojelee tietojasi.

Kalifornian yksityisyydensuojaoikeudet: Liikeyrityksen, johon sovelletaan Kalifornian siviililain osaa 1798.83, on pyynnöstä ilmoitettava kalifornialaisille asiakkailleen kaikki kolmannet osapuolet, joille yritys on antanut henkilötietoja kuluneen kalenterivuoden aikana markkinointitarkoituksiin, sekä se, minkätyyppisiä henkilötietoja näille tahoille on annettu. Huomaa, että liikeyrityksiä vaaditaan vastaamaan asiakkaan pyyntöön vain kerran kalenterivuodessa.

Lisäksi liikeyrityksen, joka on Kalifornian liiketoimintaa ja ammatteja koskevan lain osan 22581 alainen, on sallittava alle 18-vuotiaiden Kalifornian asukkaiden, jotka ovat verkkosivuston, palvelun tai sovelluksen rekisteröityjä käyttäjiä, pyytää julkisesti julkaistun sisällön tai tiedon poistamista, ja poistettava nämä tiedot. Pyyntöön tulee liittää yksityiskohtainen kuvaus poistettavasta sisällöstä tai tiedosta. Käyttäjän tulee olla tietoinen siitä, että tällainen pyyntö ei takaa täyttä tai kattavaa verkossa julkaistun sisällön tai tiedon poistamista ja että laki ei välttämällä salli tai edellytä tietojen poistamista kaikissa tapauksissa.

Jos olet Kalifornian asukas ja haluat tehdä kumman tahansa edellä kuvatun pyynnön, ota meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen privacy@vmware.com.

OSA X: NÄIN OTAT MEIHIN YHTEYTTÄ

Jos sinulla on tähän Tietosuojailmoitukseen liittyviä kysymyksiä tai huolenaiheita, voit ottaa yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen privacy@vmware.com tai kirjeen osoitteeseen Office of the General Counsel of VMware, Inc., 3401 Hillview Ave, Palo Alto, California, 94304, USA.