Hatálybelépés dátuma: 2018. május 25.


A VMware felhő-alapú informatikai és platform-virtualizációs szolgáltatásokat nyújt, amelyek segítségével a vállalati ügyfelek biztonságosan kapcsolódhatnak, kezelhetik és automatizálhatják digitális infrastruktúráikat.

A VMware, Inc., amelynek központja az Egyesült Államokban van, valamint vállalatcsoportjának tagvállalatai, amelyek a Dell Család (az Adatvédelmi Nyilatkozatban meghatározottak szerint) részét képezik („VMware”, „mi”, „minket” és „miénk”), elkötelezettek azon magánszemélyek személyes adatainak védelme iránt, akik kapcsolatba lépnek és kapcsolatot tartanak velünk, így weboldalaink látogatóinak, ügyfeleinknek, üzleti partnereinknek, végfelhasználóinknak, az általunk szervezett rendezvények résztvevőinek és az álláshirdetéseinkre jelentkezők („Ön” és „Öné”) személyes adatainak védelme iránt. A következő adatvédelmi nyilatkozat ismerteti azt, hogy a VMware hogyan gyűjt, használ fel és oszt meg személyes információkat, amikor:

  • Ön meglátogatja, kapcsolatba lép vagy használja bármely weboldalunkat, közösségi média oldalainkat, VMware mobilalkalmazásainkat (amikor azok a jelen Adatvédelmi Nyilatkozathoz kapcsolódnak), online hirdetéseinket, marketing kommunikációs anyagainkat („online Eszközeink”)
  • Ön meglátogatja, kapcsolatba lép vagy használja bármely rendezvényünket, értékesítési, marketing és egyéb offline tevékenységünket („offline Eszközeink”);
  • Ön üzleti ügyfeleink egyike által, így például az Ön munkáltatója által telepített VMware termékeket és szolgáltatásokat (ideértve a mobilalkalmazásokat is) („Szolgáltatásaink") használ.

Amikor mindhárom fent említett kategóriára kívánunk utalni, az „Eszközök” kifejezést használjuk.

Kérjük, szánjon időt arra, hogy ezt gondosan átolvassa.

A VMware Adatvédelmi Nyilatkozata: Ez a nyilatkozat kiterjed azokra a személyes információkra, amelyeket üzleti működésünk során és Eszközeinkkel kapcsolatban gyűjtünk.

Sütikre Vonatkozó Nyilatkozat: Ez a nyilatkozat ismerteti, hogyan használjuk a sütiket és egyéb hasonló nyomkövető technológiákat annak során, amikor Ön Szolgáltatásaink és online Eszközeink használata során kapcsolatot tart velünk.

Jelentkezőkre vonatkozó Adatvédelmi Nyilatkozat: Ez a nyilatkozat a munkaerő-toborzásunkkal kapcsolatban gyűjtött személyes adatokra vonatkozik.

Mobilalkalmazásokra vonatkozó Nyilatkozat: A VMware saját céljaira használt VMware mobilalkalmazások vonatkozásában (például a VMworld mobilalkalmazás vagy a VMware Partner Central mobilalkalmazás), a VMware Adatvédelmi Nyilatkozata van érvényben. Az adatgyűjtés mértékének megfelelően, az ilyen mobilalkalmazások használatának, illetve megosztásának gyakorlata eltér a VMware Adatvédelmi Nyilatkozatában közzétett általános adatvédelemtől, ezekre a mobilalkalmazásokra külön adatvédelmi nyilatkozat van érvényben, a VMware Adatvédelmi Nyilatkozatának kiegészítéseként. A bizonyos mobilalkalmazások adatgyűjtési gyakorlatáról szóló további információkért kérjük, olvassa el a már telepített VMware mobilalkalmazás adatvédelmi nyilatkozatát. A VMware által kifejlesztett, de ügyfeleink vagy partnereink által saját céljaikra használt mobilalkalmazások ügyében forduljon ügyfelünkhöz vagy partnerünkhöz (az Ön szervezete), hogy adatgyűjtési és feldolgozási gyakorlatukat megismerje.

További értesítések: Meghatározott Eszközök nyújtásával kapcsolatban a VMware további, „aktuális” nyilatkozatokat tehet és további információkat nyújthat az adatgyűjtési, felhasználási és megosztási gyakorlatunkról. Ezek a nyilatkozatok kiegészíthetik vagy tisztázhatják a VMware adatvédelmi gyakorlatát és további választási lehetőséget adnak a VMware adatfeldolgozási módját illetően.

Külső linkek: Az Eszközök linket, vagy lehetőséget biztosíthatnak harmadik felek weboldalaihoz, szolgáltatásaihoz, közösségi hálózataihoz, alkalmazásaihoz vagy közösségi média funkciókhoz való csatlakozáshoz, mint például a „Megosztás” vagy „Kedvelés” gombok. Ha ellátogat ilyen oldalakra vagy ilyen linkekre kattint, az lehetővé teheti a harmadik fél számára, hogy információt gyűjtsön Önről és felhasználja azokat. Azt ajánljuk Önnek, hogy mielőtt kapcsolatba lépne az ilyen harmadik felekkel, vagy megadná részünkre személyes adatait, tekintse át adatvédelmi nyilatkozataikat és az adatok felhasználásának feltételeit. A VMware nem ellenőrzi az Ön személyes adatainak ilyen harmadik felek általi felhasználását.

A VMWARE ADATVÉDELMI NYILATKOZATA

VMware, Inc., amelynek központja az Egyesült Államokban van, és a vállalatcsoporthoz tartozó vállalatok, amelyek a Dell Család részét képezik („VMware", „mi", „minket" és „miénk") elkötelezettek a velünk kapcsolatba lépő és kapcsolatot tartó személyek, így weboldalaink látogatóinak, ügyfeleink, üzleti partnereink, végfelhasználóink és rendezvényeink látogatóinak („Ön" és „Öné") adatvédelme iránt. Ez az Adatvédelmi Nyilatkozat ismerteti azt, hogy a VMware hogyan gyűjt, használ fel és oszt meg személyes információkat, amikor:

  • Ön meglátogatja, kapcsolatba lép vagy használja bármely weboldalunkat, közösségi média oldalainkat, VMware mobilalkalmazásainkat (amikor azok a jelen Adatvédelmi Nyilatkozathoz kapcsolódnak), online hirdetéseinket, marketing kommunikációs anyagainkat („online Eszközeink”)
  • Ön bármely rendezvényünket meglátogatja, kapcsolatot tart vagy igénybe veszi bármely értékesítési, marketing és egyéb offline tevékenységünket („offline Eszközeink"); valamint
  • Ön üzleti ügyfeleink egyike által, így például az Ön munkáltatója által telepített VMware termékeket és szolgáltatásokat (ideértve a mobilalkalmazásokat is) („Szolgáltatásaink") használ.

Amikor mindhárom fent említett kategóriára kívánunk utalni, az „Eszközök” kifejezést használjuk.

Meghatározott Eszközök nyújtásával kapcsolatban a VMware további „aktuális” nyilatkozatokat vagy további tájékoztatást nyújthat az adatgyűjtési, -felhasználási és megosztási gyakorlatunkra vonatkozóan. Ezek az értesítések a VMware Adatvédelmi Nyilatkozatát kiegészíthetik vagy tisztázhatják a VMware adatvédelmi gyakorlatát a leírt körülményekre vonatkozóan, vagy további választásokat adhatnak a VMware adatfeldolgozási módjával kapcsolatban.

Amennyiben ezzel az Adatvédelmi Nyilatkozattal kapcsolatban kérdése van, itt léphet velünk kapcsolatba: privacy@vmware.com.

TARTALOMJEGYZÉK – GYORSLINKEK
I. rész: Milyen adatokat gyűjtünk és hogyan gyűjtjük azokat?

II. rész: Hogyan használjuk fel az adatait?

III. rész: Hogyan osztjuk meg másokkal az Ön adatait?

IV. rész: Nemzetközi adatátadás

V. rész: Biztonság és titkosság

VI. rész: Ügyfeleink nevében feldolgozott adatok

VII. rész: Az Önt megillető adatvédelmi jogok és választási lehetőségei

VIII. rész: A személyes adatok feldolgozásának jogi alapja (Európai Gazdasági Térség)

IX. rész: Egyéb információk

X. rész: Hogyan léphet kapcsolatba velünk?

I. RÉSZ: MILYEN ADATOKAT GYŰJTÜNK ÉS HOGYAN GYŰJTJÜK AZOKAT?


A „Személyes adat” olyan információ, amely beazonosít egy személyt, vagy egy azonosítható személlyel kapcsolatos. Az VMware és harmadik fél szolgáltatói különböző forrásokból gyűjt személyes adatokat és egyéb információkat, amelyek általában az alábbi kategóriákba sorolhatók:

  • A velünk való kapcsolattartás és az Eszközeink Ön által történő használata során Ön által megadott információk
  • Az online Eszközök és Szolgáltatások Ön általi használata során általunk automatikusan gyűjtött információk
  • Harmadik fél forrásoktól és a társult vállalatoktól származó információk

Az ezen különböző forrásokból gyűjtött információkat az Önről gyűjtött további adatokkal kombinálva használhatjuk a jelen Adatvédelmi Nyilatkozatban rögzített célokra.

  1. Az Önről gyűjtött adatok

  2. Akkor gyűjtjük be személyes adatait, amikor önként közli velünk (vagy szolgáltatóinkkal, vagy olyan egyéb felekkel, amelyek azokat a mi nevünkben gyűjtik). Begyűjtjük személyes adatait például, amikor rendel valamit, regisztrál valahová (vagy valaminek a használatára) vagy tájékoztatást kér a VMware termékeiről vagy szolgáltatásairól vagy alkalmazásairól, marketing célú listánkra feliratkozik, támogatást kér, felmérést kitölt, termékről visszajelzést ad vagy egy VMware-rendezvényre vagy webes előadásra jelentkezik. Személyes adatait offline is begyűjthetjük, amikor például valamelyik rendezvényünket meglátogatja, az értékesítő kollégákkal telefonon beszél, vagy amikor felkeresi ügyfélszolgálatunkat.

    Az általunk begyűjtött személyes adatai tartalmazhatják kapcsolattartási adatait (például a nevét, címét, telefonszámát vagy e-mail címét), szakmai adatokat (mint a beosztása, részlege vagy feladatköre), felhasználói azonosítóit és jelszavait, valamint kapcsolattartási preferenciáit. Információkéréskor vagy az űrlapjainkon a „szabad szöveg” mező kitöltésekor Ön által önként megadott információkat is begyűjthetjük (ha például rendezvényre iratkozik fel, termékről ad visszajelzést vagy felmérési kérésre válaszol), illetve rögzíthetjük kérésének vagy közlésének természetét. Ezen felül az információk vagy anyagok közzétételére alkalmas üzenőfalakon, chat funkciókban, blogokon vagy más szolgáltatásokon vagy platformokon (beleértve harmadik fél szolgáltatásait és platformjait is) közölt személyes adatait is begyűjthetjük.

    Amikor a VMware-től vásárol, a számlázási és tranzakciós adatait is begyűjthetjük.

  3. Automatikusan begyűjtött adatok

  4. A VMware információt gyűjt az online Eszközeivel és Szolgáltatásaival kapcsolatos olyan technológiák használatáról, mint a sütik, pixel-címkék, kisalkalmazások, beágyazott URL-ek, elektronikus kommunikációs protokollok, gombok és eszközök. A technológia fejlődésével a VMware által alkalmazott technológiák típusa idővel változhat. A sütik és más hasonló nyomkövető technológiák használatára vonatkozó gyakorlatunkról ez az Adatvédelmi Nyilatkozat és a Sütikre Vonatkozó Nyilatkozatunk nyújt tájékoztatást.


    Online Eszközök:
    Automatikus adatgyűjtést végzünk, amikor Online Eszközeinket – beleértve online hirdetéseinket vagy marketing kommunikációs anyagainkat is – használja, azokhoz hozzáférést létesít vagy azokkal kommunikál. Az ilyen információ nem fedi fel szükségszerűen és közvetlenül az Ön azonosságát, de egyedi azonosító számokat és az Ön által használt eszközről egyéb olyan információkat tartalmazhat, mint hardver eszközének típusa, operációs rendszerének verziója, a webes böngészőjének szoftvere (pl. Firefox, Safari vagy Internet Explorer), az Internet Protocol (IP)-címe/MAC-címe/eszköz azonosítója, az eszközére vonatkozó események (mint összeomlás, rendszertevékenység és hardver beállítások, a böngésző nyelve, a kérésének dátuma és időpontja és az ajánló URL), szélesebb körű földrajzi elhelyezkedés (mint az ország vagy a település) és más, a böngészőjét egyedileg azonosító műszaki adat. Azzal kapcsolatban is gyűjthetünk adatokat, hogy az eszköze milyen interakciót végzett online Eszközeinkkel; ilyen adatok például az oldalak, amelyekhez hozzáférést létesített és egyéb statisztikai információk.


    VMware Szolgáltatások:
    A szervezete által bizonyos VMware Szolgáltatások telepítésével kapcsolatban automatikus adatgyűjtést végezhetünk a Szolgáltatások teljesítményével és konfigurációjával, valamint ügyfeleink és végfelhasználóink részéről az ilyen Szolgáltatások „fogyasztásával”, és az azokkal folytatott interakcióikkal és használatával kapcsolatban. Az ilyen adatok általában a szoftverből, vagy a Szolgáltatásnak helyet adó rendszerekből, a szoftverekhez vagy rendszerekhez hozzáférő eszközökből és/vagy a Szolgáltatások használata során keletkező naplófájlokból álló technikai adatok, valamint az fenti „Online Eszközök” meghatározás alatt azonosított adattípusok.  Az ilyen adatokat a jelen Adatvédelmi Nyilatkozat alábbi II. részében, vagy bármely más releváns programdokumentumban rögzített célokra használjuk fel.

    Bizonyos esetekben a begyűjtött információ közvetlenül vagy közvetve beazonosíthatja a végfelhasználót és az egyént összekapcsolhatja bizonyos online viselkedéssel oly mértékben, amennyiben az a jelen Adatvédelmi Nyilatkozatban megadott célokhoz szükséges.  A begyűjtött információ nem tartalmaz semmilyen, az ügyfél által tárolás céljából a Szolgáltatásokba feltöltött ügyfél-tartalmat.

    Azokban az esetekben, amikor a VMware saját céljaira, így például termék-továbbfejlesztés céljára használ fel adatokat, az ügyfelekkel kötött megállapodások (beleértve a szolgáltatás-leírásokat is), aktuális nyilatkozatok, valamint a VMware Szolgáltatásainak nyújtásában foglalt, vagy ahhoz kapcsolódó egyéb közlemények részletesebben írhatják le, hogyan gyűjtjük és használjuk fel a felhasználási adatok e típusát, beleértve a személyes adatok típusait is, ha vannak ilyenek. Bizalom és Biztosítékok Központunk továbbá részletesen ismerteti különböző termékélmény-fejlesztő programjainkat és programtól függően, ügyfeleinknek lehetőségük nyílhat a begyűjtött adatok mértékének korlátozására vagy szabályozására.

    Ha Ön a VMware Szolgáltatások egyedi felhasználója és további tájékoztatást szeretne a szervezete által használt Szolgáltatások kapcsán a Felhasználási adatok gyűjtésében folytatott gyakorlatunkról, a saját informatikusát keresse meg.

  5. Harmadik felek és társult vállalatok forrásaiból származó adatok

  6. Időnként az Önre vonatkozó adatokat a vonatkozó törvények által megengedett mértékben olyan harmadik felek forrásaiból is beszerezhetünk, mint a nyilvános adatbázisok, viszonteladók, csatorna-partnerek, közös marketingpartnerek, közösségi médiumok és egyéb nyilvánosan elérhető információk. Önre vonatkozó adatokat kaphatunk társult vállalatainktól, köztük a Dell Technologies, Dell EMC, Pivotal, RSA, SecureWorks és a VirtuStream vállalatoktól (a „Dell Család”) valamint a kollektív termékeink és szolgáltatásaink értékesítésében és marketingjében részvételük mértékéig a kijelölt partnereinktől.

    Az egyéb forrásokból kapott adatok például: számlaadatok, munkahelyi feladatkör és közalkalmazotti profil, szerviz- és támogatási információ, termék és szolgáltatások iránti érdeklődésre és preferenciákra vonatkozó adat, böngészési szokások, közös márkanév alatt vagy közös ajánlatokban együttműködő üzleti partnerünktől kapott oldalmegtekintési adatok, vagy hitelminősítő intézetek hitelezési előzményekre vonatkozó információi. Az ilyen adatokat az Ön kapcsolattartási adataival, szakmai adataival és az VMware-rel folytatott tranzakciók történetével együtt az ebben az Adatvédelmi Nyilatkozatban rögzített célokra, mint például nyilvántartásaink pontosságának javítására, Ön és preferenciáinak jobb megismerésére, releváns marketing és támogatás nyújtására, valamint a csalások érzékelésére és megelőzésére használhatjuk fel.

II. RÉSZ: HOGYAN HASZNÁLJUK FEL AZ ADATAIT?

Az VMware az általa begyűjtött személyes adatokat az alábbi célokra használja fel (ha az alkalmazandó törvény más korlátozást nem ír elő).  További információért arról, hogyan osztja meg az VMware a személyes adatokat, lásd a III. részt.

Kérésekre válaszok és tranzakciók elvégzése/feldolgozása: A VMware személyes adatait felhasználhatja az Ön kéréseinek megválaszolására és kérésére tájékoztatás nyújtására.  A VMware a személyes adatokat, köztük pénzügyi, hitelkártya- és fizetésre vonatkozó információkat az Önnel kapcsolatos tranzakciók feldolgozására is felhasználhatja.

Szolgáltatások nyújtása és teljesítésének megkönnyítése: a VMware személyes adatokat használhat fel a VMware Szolgáltatások Önnek való nyújtására és fiókjának kezelésére.  Ez magában foglalhatja termék-letöltések, -frissítések és -javítások kezelését, támogatás és ajánlások nyújtását, valamint egyéb adminisztratív jellegű vagy fiókkal kapcsolatos közlemények, köztük új termékváltozatokról szóló értesítések küldését. A VMware személyes adatokat használ fel a Szolgáltatások nyújtásának megkönnyítéséhez is, amely kiterjedhet nyomkövető jogokra, megfelelőség-ellenőrzésre, monitorozási tevékenységre és infrastrukturális teljesítményre a Szolgáltatások stabilitása és megbízhatósága érdekében, vagy pusztán technikai problémák figyelésére és megoldására, hogy a VMware által elvárt színvonalnak megfelelő Szolgáltatást biztosíthassunk.

Online Eszközök használatának megkönnyítése és értékelése: A VMware felhasználhatja személyes adatait az online Eszközök Önnek való nyújtása, az Ön számára az online Eszközök használatának megkönnyítése (így a navigáció és a bejelentkezési folyamat megkönnyítése, a használati időszakok között az információk megőrzése, valamint a biztonság növelése), a minőség javítása, az oldalválaszok sebességének értékelése, valamint tartalom meghatározása céljából.

Eszközeink javítása: A VMware az Önről begyűjtött személyes adatokat és egyéb adatokat arra használja fel, hogy jobban megértse ügyfeleit, felhasználóit és weboldalainak látogatóit, valamint azt a módot, ahogyan online Eszközeinket használják és azzal interakcióba lépnek, beleértve a felhasználói élményt is. A VMware az ilyen információkat személyre szabott élmény nyújtása, az Ön által kért preferenciák megvalósítása, a minőség és megbízhatóság javítása, az Eszközökkel kapcsolatban felmerülő problémák diagnosztizálása, valamint az Eszközök és a hozzájuk kapcsolódó felhasználói élmények javítása és ajánlások tétele érdekében használja fel. 

Nyilvántartásaink pontosságának javítása: Az Öntől vagy harmadik felektől kapott személyes adatokat felhasználhatjuk arra, hogy jobban megértsük Önt és/vagy fenntartsuk és javítsuk az Önről birtokunkban lévő nyilvántartások pontosságát.

Támogatás nyújtása: Az VMware az Öntől begyűjtött személyes adatokat és egyéb adatokat (mint például visszajelzések, felmérések, valamint a VMware Szolgáltatások Ön által történő használatára vonatkozó adatok) a fiókkal kapcsolatos adatokkal kombinálva annak érdekében használja fel, hogy reaktív és proaktív támogatást nyújtson ügyfeleinek és felhasználóinak.  Az ilyen támogatást biztosíthatja maga a termék, vagy a VMware támogatási csoport. 

Ajánlások közzététele: A VMware felhasználhat személyes adatokat az Online Eszközökről szóló ajánlások közzétételéhez.  Ajánlás közzétételét megelőzően beszerezzük hozzájárulását nevének és ajánlásának felhasználásához.  Bármikor kérheti ajánlásának frissítését vagy törlését, kérelem küldésével, amelyben megadja nevét, az ajánlásának helyét és kapcsolattartási adatait.

Marketing: A VMware a VMware-rel és az Eszközökkel való interakciói során Öntől megszerzett, valamint harmadik fél forrásból megszerzett információkat az Ön számára marketing és promóciós kommunikációk eljuttatása, célzott és releváns hirdetési és marketingüzenetek küldése, marketing és promóciós kampányaink hatásosságának megállapítása céljából, valamint a célból használja fel, hogy jobban megértse Önt és preferenciáit, valamint termékeinket és szolgáltatásainkat pozícionáljuk és értékesítését ösztönözzük.  Marketing tevékenységünket az Ön hirdetési/marketing preferenciáival összhangban, az alkalmazandó törvények által megengedett módon folytatjuk.

Biztonság: A VMware a személyes adatokat felhasználhatja a csalások figyelemmel kíséréséhez, megelőzéséhez és érzékeléséhez, a személyazonosság vagy a szolgáltatás hozzáférésének figyelemmel kíséréséhez és ellenőrzéséhez, a levélszemét és rosszindulatú programok vagy biztonsági kockázatok elleni küzdelemhez.

Minőségellenőrzés és képzés: A VMware felhasználhatja a személyes adatokat, vagy hozzáférhet azokhoz az Eszközökre vonatkozó minőségellenőrzés és a személyzet képzése céljából.

Harmadik felek közösségi hálózatai: A VMware felhasználhatja a személyes adatokat ahhoz, hogy harmadik fél közösségi hálózatán interakcióba lépjen Önnel (a hálózat használati feltételei szerint).

Konferenciák és rendezvények: A VMware és partnereink felhasználhatjá(k) a személyes adatokat a rendezvényeinkről vagy partnerrendezvényeinkről folytatott kommunikációhoz.  A rendezvényt követően a VMware kapcsolatba léphet Önnel a rendezvénnyel, valamint a kapcsolódó termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban, és az Ön vállalatával, konferenciánk támogatóival és partnereivel információt oszthat meg a részvételéről, amennyiben azt a jogszabályok megengedik.  Amennyiben valamely partner vagy a konferencia valamely szponzora a konferencia-standon vagy a prezentációik során közvetlenül kéri az Ön személyes adatait, azokat az ő adatvédelmi gyakorlatuknak megfelelően fogják kezelni.  Javasoljuk, hogy tekintse át az ilyen partnerek és támogatók adatvédelmi gyakorlatát.

Online közösségek és blogok nyújtása: Az Ön által olyan üzenőfalakon, chat funkciókon, blogokon és egyéb szolgáltatásokon vagy platformokon közölt személyes adatokat és egyéb információkat, amelyeken információkat és anyagokat tehet közzé, arra a célra használjuk fel, hogy az Ön és ügyfeleink számára fórumot biztosítsunk a VMware Eszközök megvitatására, kéréseinek megválaszolására, támogatás nyújtására, Eszközeink javítására és bármely egyéb, a jelen Adatvédelmi Nyilatkozatban megjelölt egyéb célra. Az ilyen fórumokon közzétett adatok nyilvánossá válnak és ezért nyilvánosan megjelennek a keresőoldalakon vagy más nyilvánosan elérhető platformokon keresztül, ezért „böngészhetők” vagy rákereshetnek harmadik felek. Ezek olvashatók, begyűjthetők vagy más felhasználók kéretlen üzenetek küldhetnek rá. Kérjük, ne tegyen közzé olyan adatot, amelyet a nagy nyilvánosságnak nem kíván elérhetővé tenni.

Oktatás és képzés: Ha beiratkozik egy VMware tanúsítási tanfolyamra vagy szemináriumra, a VMware az Ön személyes adatait az ilyen tanfolyam vagy szeminárium nyújtásának megkönnyítésére használja fel.  Amennyiben szervezete fizette az Ön tanúsítási tanfolyamának vagy szemináriumának díját, a VMware megadhatja a tanfolyam vagy szeminárium státuszát az Ön szervezetének, az Ön egyidejű értesítése mellett.

Munkavállalóink és létesítményeink védelme: A VMware a személyes adatokat szükség szerint felhasználhatja munkavállalóink és látogatóink egészségének és biztonságának védelme, létesítményeink és tulajdonunk, valamint egyéb jogaink védelme érdekében.  Valamely telephelyünkre látogatása során fénykép- vagy videofelvétel készülhet Önről a telephely biztonságának fenntartása részeként.

Egyéb jogszerű üzleti célok: Személyes adatait abban az esetben is felhasználhatjuk, amikor az más, törvényes célból szükséges: így például a VMware bizalmas és tulajdonosi információinak védelme érdekében.

III. RÉSZ: HOGYAN OSZTJUK MEG MÁSOKKAL AZ ÖN ADATAIT?

Gondot fordítunk arra, hogy az Ön személyes adataihoz csak azok férjenek hozzá, akiknek erre feladataik és munkakörük ellátásához valóban szükségük van, és csakis olyan harmadik felekkel osszák meg, akiknek törvényes célból kell hozzáférniük azokhoz. Személyes adatait az alábbi körülmények között oszthatjuk meg harmadik felekkel.

  • Szolgáltatók: Adatait megoszthatjuk harmadik felekkel, például a nevünkben eljáró értékesítők, tanácsadók, ügynökök és más szolgáltatók. A példák között szerepelnek az eladók és szolgáltatók, akik a marketing, számlázás, hitelkártyás fizetések feldolgozása, adatelemzés és értékelés, műszaki segítségnyújtás és ügyfélszolgálat terén nyújtanak segítséget. Hacsak nem szerepel ebben az Adatvédelmi Nyilatkozatban, mi nem osztjuk meg, adjuk el, adjuk bérbe vagy cseréljük el harmadik felekkel promóciós céljaikra az Ön személyes adatait.

  • Üzleti partnerek: Adatait megadhatjuk saját csatornapartnereinknek, például forgalmazóknak és viszonteladóknak, a termékek és az információk iránti kéréseik teljesítésében, a hatékony egyesített támogatás érdekében és ügyfelek, valamint jövőbeli ügyfelek tájékoztatására a VMware cégről, és annak termékeiről és szolgáltatásairól.  Időről-időre a VMware közös értékesítési és termékpromóciót végezhet válogatott üzleti partnereivel. Ha közösen kínált terméket vásárol, vagy ezek, illetve promóció vagy szolgáltatás után érdeklődik, a vonatkozó információt megoszthatjuk az ilyen partnereinkkel.

    Felhívjuk a figyelmét, hogy a VMware nem ellenőrzi, hogy üzleti partnereink az ilyen adatokat hogyan használják fel. Partnereink felelősek azért, hogyan használják fel az ilyen körülmények között begyűjtött személyes adatokat, beleértve azt is, hogy tájékoztassák Önt arról, hogyan használják fel személyes adatait. Ajánljuk, hogy az ilyen partnerek adatvédelmi irányelveit tekintsék át, hogy többet megtudjanak arról, hogyan használják személyes adatait.

  • A VMware társult vállalatai és a Dell család: Adatait megoszthatjuk anyavállalatainkkal, leányvállalatainkkal és/vagy társult vállalatainkkal (beleértve a Dell családot is). Ezeknek az adatoknak a megosztására és felhasználására szolgáltatások és támogatás céljából kerülhet sor, termék- és szolgáltatás-optimalizáláshoz, az ügyfelek és leendő ügyfelek tájékoztatásához a rendelkezésre álló termékekről és szolgáltatásokról, valamint az Adatvédelmi Nyilatkozatban leírt egyéb célokból.

  • Létfontosságú érdekek: Adatokat közölhetünk, ha úgy véljük, ez valakinek létérdeke védelmében szükséges.

  • Törvények betartásához, vagy az illetékes bűnüldöző szerv, szabályozó testület, állami hivatal, bíróság vagy harmadik fél utasítására: Adatokat közölhetünk, ha úgy véljük, ez szükséges vagy (i) törvény vagy szabályozás írja elő, jogi eljárás vagy állami előírás betartásához (közfeladatot ellátó hatóság részéről nemzetbiztonsági vagy bűnüldözési követelményként); vagy (ii) törvényes jogaink gyakorlásához, megvalósításához vagy védelmében.

  • Üzletátruházások: Adatait megoszthatjuk vagy átadhatjuk valamilyen üzleti egyesüléssel, vállalati eszközök eladásával, finanszírozással, felvásárlással, felszámolással, vállalati átszervezéssel vagy hasonló eseménnyel kapcsolatban, vagy az ezekről szóló tárgyalások során. Minden vásárlót értesíteni fogunk arról, hogy az Ön adatai csak a jelen Adatvédelmi Nyilatkozatnak megfelelően használhatók fel.

  • Az Ön beleegyezésével: Személyes adatait bármely célra csak az Ön beleegyezésével közölhetjük.
IV. RÉSZ: NEMZETKÖZI ADATÁTADÁS

Személyes adatok, köztük az Európai Gazdasági Térségben („EEA") vagy a Svájcban begyűjtött személyes adatokat továbbíthatjuk, tárolhatjuk vagy feldolgozhatjuk mi, vagy szolgáltatóink, partnereink és társult vállalataink az Egyesült Államokban és elképzelhetően más országokban, amelyekben az adatvédelmi törvények az Ön országának törvényeitől különbözhetnek. Ilyen országok például Kanada, Fülöp-szigetek, Szingapúr, Ausztrália vagy Izrael. Ezen országok némelyikét az Európai Bizottság nem tekinti „megfelelőnek”. Személyes adatait minden feldolgozás során jelen Adatvédelmi Nyilatkozattal összhangban fogjuk védeni, és megfelelő szerződéses vagy egyéb lépéseket teszünk, hogy a vonatkozó törvényeknek megfelelően védjük lényeges személyes adatait. A lépések kiterjednek az Európai Bizottság általános szerződési az Európai Bizottság Általános szerződéses feltételeinek bevezetésére az EEA-n belül a csoporthoz tartozó egyik vállalattól a csoporthoz tartozó másik vállalat felé a személyes adatok átadásában. Általános Szerződési Feltételeink kérésre elérhetők. Hasonló, megfelelő garanciákat vezettünk be szolgáltatóinkkal, partnereinkkel és társszervezeteinkkel.

V. RÉSZ: BIZTONSÁG ÉS TITKOSSÁG

A VMware fenntart, (és szolgáltatóitól, valamint ügynökeitől is elvárja) a megfelelő, az általunk feldolgozott minden személyes adat biztonságának és titkosságának védelmére tervezett szervezeti és műszaki intézkedések fenntartását. A VMware például fizikai hozzáférés-ellenőrzést, adattitkosítást, internetes tűzfalakat, behatolásérzékelőt és hálózat felügyeletet használ az adatok természetétől és a feldolgozás körétől függően. A VMware azon dolgozói, akik személyes adatokhoz hozzáférnek, kötelesek azokat bizalmasan kezelni. Azonban semmilyen biztonsági eljárás vagy protokoll sem ad 100 %-os biztonságot, ezért óvatosságra intjük, amikor személyes adatait online közli és saját online védelmében olyan könnyen hozzáférhető eszközök használatát javasoljuk, mint az internetes tűzfalak, vírusok és kémprogramok elleni szoftverek és hasonló technológiák.

VI. RÉSZ: ÜGYFELEINK NEVÉBEN FELDOLGOZOTT ADATOK

Szolgáltatásaink használata során a VMware ügyfelei és végfelhasználóik host szolgáltatás és tárolás céljából benyújthatnak és feltölthetnek adatokat a VMware Szolgáltatásaiba. Ezeket az ügyféltartalmakat a VMware dolgozza fel az ügyfelek nevében, és adatvédelmi gyakorlatunkra az ügyféllel kötött szerződés vonatkozik, és ez az Adatvédelmi Nyilatkozat az ilyen ügyféltartalomban szereplő semmilyen személyes adatra sem érvényes. Az ilyen szerződés feltételeivel összhangban a VMware az ilyen ügyféltartalmakat a megfelelő VMware-Szolgáltatások nyújtásának céljából és az ügyfél utasításai szerint dolgozza fel. Ha kérdése vagy aggálya van az ilyen adatok kezelését illetően, azzal a személlyel lépjen kapcsolatba, aki szerződést kötött a VMware céggel a VMware Szolgáltatás használatára az adatok tárolása és feldolgozása céljából (az Ön munkáltatójával vagy szervezetével például). Segítséget nyújtunk ügyfeleinknek a velük kötött szerződésünk feltételeivel kapcsolatban Önben felmerülő mindennemű aggály megválaszolásához.

VII. RÉSZ: AZ ÖNT MEGILLETŐ ADATVÉDELMI JOGOK ÉS VÁLASZTÁSI LEHETŐSÉGEI

Adatainak helyesbítéséhez és frissítéséhez fűződő jogai: Ha a velünk korábban közölt személyes adatait szeretné helyesbíteni vagy frissíteni, profiljának frissítéséhez jelentkezzen be a myvmware.com weboldalra.

Marketingcélú kommunikációk: Leiratkozhat a VMware marketingcélú kommunikációinak levelezési listájáról, ha ellátogat a VMware feliratkozási központjába itt: http://info.vmware.com/content/subscription és leiratkozik. A leiratkozáshoz kattintson az Önnek küldött bármely marketingcélú e-mail üzenetben a “leiratkozás” lehetőségre, vagy írjon e-mailt  a privacy@vmware.com címre.

További jogok az EEA-ban és Más Egyéb Területeken: Ha Ön bizonyos területről (például az Európai Gazdasági Térségből) van, a vonatkozó törvények szerint bizonyos, a magánélethez fűződő jogok gyakorlására is joga lehet. Kérelmét az érvényben levő adatvédelmi törvények szerint dolgozzuk fel. Bizonyos adatokat nyilvántartási célból illetve a törlésre vonatkozó kérés előtt megkezdett tranzakciók végrehajtásához is megtartani kényszerülhetünk.

  • A beleegyezés visszautasításának vagy visszavonásának joga: Beleegyezésére hagyatkozhatunk bizonyos személyes adatainak feldolgozásához. Ilyen esetekben jogában áll beleegyezését bármikor megtagadni vagy visszavonni. Ez a visszavonás előtt megadott beleegyezés alapján nem érinti a feldolgozás törvényességét.

  • Hozzáférési jog és/vagy hordozhatóság: Jogában áll az Önről nyilvántartott személyes adataihoz hozzáférni, és bizonyos korlátozott körülmények között az ilyen adatot Önnek kiszolgáltattatni, hogy azt másik szolgáltatónak megadhassa vagy oda „hordozhassa”.

  • Törlés joga: Bizonyos körülmények között jogában állhat a nyilvántartásunkban szereplő személyes adatait törölni (ha például a továbbiakban már nincs ezekre szükség abból a célból, amire eredetileg megadta).

  • A feldolgozás elleni tiltakozás joga: Jogában áll a VMware-t arra kérni, hogy a továbbiakban személyes adatainak feldolgozását, illetve marketingcélú kommunikációinak küldését mellőzze.

  • Helyesbítéshez való jog: Jogában állhat arra kérni bennünket, hogy helyesbítsük pontatlan vagy hiányos személyes adatait.

  • A feldolgozás korlátozásának joga: Jogában állhat azt kérni, hogy bizonyos körülmények között korlátozzuk személyes adatainak feldolgozását (ha például úgy véli, hogy a nyilvántartásunkban szereplő személyes adatai nem pontosak, vagy nem törvényesen vannak birtokunkban).

  • Panasz benyújtásának joga a helyi Adatvédelmi Hatósághoz: Jogában állhat panaszt benyújtani a nemzeti Adatvédelmi Hatósághoz, vagy azzal egyenértékű szabályozó testülethez.

Amennyiben a fenti jogok bármelyikét kívánja gyakorolni, lépjen velünk kapcsolatba a privacy@vmware.com címen, hogy a vonatkozó törvények alapján figyelembe vegyük kérését. Adatvédelmének és biztonságának védelme érdekében kérésének teljesítése előtt lépéseket tehetünk személyazonosságának igazolására.

Bizonyos VMware Szolgáltatások: Bizonyos VMware Szolgáltatásokat ügyfeleink felhasználhatják arra, hogy Önről személyes adatokat gyűjtsenek. Ilyen esetekben mi az Ön személyes adatait csakis ügyfeleink nevében dolgozzuk fel és bárki, aki jogait szeretné érvényesíteni, először ügyfelünkhöz (az adatellenőréhez) küldje ilyen kérdését. Lásd a fenti V. részt.

VIII. RÉSZ – A SZEMÉLYES ADATOK FELDOLGOZÁSÁNAK JOGI ALAPJA (EURÓPAI GAZDASÁGI TÉRSÉG)

A fent ismertetett személyes adatok gyűjtésének és felhasználásának jogalapja az adott személyes adattól és attól a sajátos összefüggéstől függ, amelyben azt begyűjtjük, valamint azon céloktól, amelyekre azt felhasználjuk.

Személyes adatot azonban szokásos esetben csak akkor gyűjtünk be Önről, ha ahhoz rendelkezünk a hozzájárulásával, amikor a személyes adatra valamely Önnel fennálló szerződés teljesítéséhez van szükségünk, vagy ha a feldolgozásra jogos érdekeink érvényesítése érdekében kerül sor és azt nem írják felül az Ön adatvédelmi érdekei, vagy alapvető jogok és szabadságjogok.  Bizonyos igen ritka esetekben jogi kötelezettségünk írhatja elő, hogy személyes adatot gyűjtsünk be Önről, vagy más módon lehet szükségünk a személyes adatra az Ön vagy valamely más személy létfontosságú érdekeinek védelme érdekében.

Amennyiben személyes adatainak megadását kérjük Öntől valamely jogi előírás betartásához vagy Önnel fennálló szerződés teljesítéséhez, ezt kellő időben tisztázzuk és közölni fogjuk Önnel, hogy személyes adatának megadása kötelező-e (valamint a lehetséges következményeket abban az esetben, ha nem adja meg személyes adatait). 

Hasonlóképpen, ha személyes adatait jogos érdekeink (vagy bármely harmadik fél jogos érdekei) alapján kérjük be és használjuk fel, azt kellő időben tisztázzuk és kérésre felfedjük azt is, melyek ezen jogos érdekek.

Ha kérdése van, vagy további tájékoztatásra van szüksége arról, milyen jogi alapon gyűjtjük és használjuk fel személyes adatát, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba az alábbi „Hogyan léphet kapcsolatba velünk?" alcím alatt megadott kapcsolattartási módok felhasználásával.

IX. RÉSZ: EGYÉB INFORMÁCIÓK

Mennyi ideig tartjuk meg adatait: Az Öntől bekért személyes adatokat megtartjuk, ha azt az általunk végzett üzleti tevékenység indokolja, illetve amíg a jelen Adatvédelmi Nyilatkozatban kifejtett célok teljesítéséhez szükség van ezekre, hacsak a törvény hosszabb tárolási időt nem kíván vagy tesz lehetővé (például adózási, jogi, könyvelési vagy egyéb okból). Bármikor kérheti személyes adatainak törlését (ld. „Az Ön adatvédelmi jogai és választási lehetőségei” című részt további információkért), és kérését a vonatkozó törvényeknek megfelelően vesszük figyelembe.

Amikor nincs folyamatos törvényes üzleti igényünk személyes adatainak feldolgozása iránt, töröljük vagy anonimizáljuk azokat, ha ez pedig nem lehetséges (ha például személyes adatait biztonsági másolatként tároljuk), akkor azt biztonságos módon tesszük, elkülönítve a további feldolgozás lehetőségétől, amíg a törlés lehetővé válik.

Gyermekek: Eszközeink nem irányulnak 14 éven aluliakra. Tudatosan nem gyűjtünk személyes adatokat ilyen személyekről. Amennyiben tudomására jut, hogy gyermeke közölte velünk személyes adatait, lépjen velünk kapcsolatba a privacy@vmware.com címen. Ha tudomást szerez arról, hogy 14 év alatti gyermeke közölte velünk személyes adatait, intézkedünk az ilyen adatok törléséről.

Automatizált döntéshozatal: Természetesen nem alkalmazunk kizárólag automatizált döntéshozatalt, amelynek eredményeképpen olyan automatizált döntések születnek (beleértve a profilírozást), amelyek jogi hatással vannak Önre, vagy hasonlóképpen jelentősen érintik Önt.  Az automatizált döntések azt jelentik, hogy Önt érintően (szoftveres algoritmusok felhasználásával) számítógépes meghatározottság alapján automatikusan, emberi felülvizsgálat nélkül hoznak meg döntéseket.  Ha Ön automatikus döntéshozatal alanya lenne, arról kellő időben egyértelműen tájékoztatjuk és Önnek jogában áll a döntést vitatni, álláspontját kifejteni és a döntés emberi felülvizsgálatát kérni. 

Külső hivatkozások és közösségi média funkciók: Eszközeink harmadik felek weboldalaihoz, szolgáltatásaihoz, közösségi hálózataihoz, alkalmazásaihoz vagy közösségi média funkciókhoz biztosíthatnak hivatkozásokat, vagy a „Megosztás” vagy „Kedvelés” gombokhoz hasonló módon történő csatlakozási lehetőséget.  Ha ellátogat ilyen oldalakra vagy ilyen linkekre kattint, az lehetővé teheti a harmadik fél számára, hogy információt gyűjtsön Önről és felhasználja azokat. Továbbá, az ilyen harmadik felek számára az Ön által saját döntése alapján megadott személyes adatokra ez az Adatvédelmi Nyilatkozat nem vonatkozik. Bátorítjuk arra, hogy tekintse át az ilyen harmadik felek adatvédelmi nyilatkozatait és felhasználási feltételeit, mielőtt interakcióba lépne velük, vagy személyes adatait megadná nekik, hogy megértse, hogyan gyűjtik és használják fel adatait. A VMware nem ellenőrzi az ilyen harmadik felek adatvédelmi gyakorlatát, nem támogatjuk és nem teszünk semmilyen észrevételt az ilyen harmadik felek weboldalaival, szolgáltatásaival, közösségi hálózataival vagy alkalmazásaival kapcsolatban.

Jelen Adatvédelmi Nyilatkozat változtatásai: A VMware ezt az Adatvédelmi Nyilatkozatot időnként felülvizsgálja és frissíti, reagálva a változó jogi, műszaki és üzleti fejleményekre. A Nyilatkozat frissítésekor a tetején megjelöljük az utolsó felülvizsgálat dátumát. Ha a Nyilatkozatban lényeges, érdemi változtatás történik, megfelelő intézkedéssel tájékoztatjuk Önt olyan módon, amely megfelel a változtatás jelentőségének. Javasoljuk, hogy gyakran tekintse át ezt a Nyilatkozatot, hogy legyen tisztában azzal, hogyan védi adatait a VMware.

Kaliforniai Adatvédelmi Jogok: A kaliforniai Polgári Törvénykönyv 1798.83-as pontja alapján működő vállalkozások számára kötelező kaliforniai ügyfeleiket kérésre tájékoztatni azoknak a harmadik feleknek a személyazonosságáról, akikkel a vállalkozás a megelőző naptári év során a harmadik felek közvetlen marketingcéljaira személyes adatokat közölt a továbbított személyes adat típusának megjelölésével. Felhívjuk figyelmét, hogy a kaliforniai törvények szerint a vállalkozások az ügyfelek ilyen kérésére naptári évenként egyszer kötelesek választ adni.

Ezen felül a kaliforniai üzleti és szakmai kódex 22581-as pontjának hatálya alá tartozó vállalkozások kötelesek lehetővé tenni, hogy az online oldalak, szolgáltatások vagy alkalmazások 18 évesnél fiatalabb Kaliforniában lakó regisztrált felhasználói kérhessék a korábban nyilvánosan közzétett tartalmaik vagy adataik törlését. Kérésében közölnie kell az eltávolítani kért konkrét tartalom részletes leírását. Tájékoztatjuk, hogy kérése nem garantálja az online közzétett tartalom vagy adat teljes vagy átfogó eltávolítását és a törvény bizonyos körülmények esetén nem engedi vagy írja elő a törlést.

Ha Ön kaliforniai lakos és a fent leírt kérelmek valamelyikét szeretné beadni, a következő címen keressen meg bennünket: privacy@vmware.com.

X. RÉSZ: HOGYAN LÉPHET KAPCSOLATBA VELÜNK?

Ha kérdése, vagy aggálya van a jelen Adatvédelmi Nyilatkozattal kapcsolatban, írjon nekünk ezen a címen: privacy@vmware.com vagy levélben: a VMware, Inc. Általános Jogtanácsosi Irodája, 3401 Hillview Ave, Palo Alto, California, 94304, USA.