Hatálybalépés dátuma: 2018. január 3.

A VMware, Inc. valamint csoportjának tagvállalatai (“VMware”, "mi" és "miénk") elkötelezettek vagyunk weboldalaink látogatói, az ügyfelek, üzleti partnerek, végfelhasználók és a rendezvényeken résztvevők adatainak védelme iránt.

A következő adatvédelmi nyilatkozat ismerteti azt, hogy a VMware hogyan gyűjt, használ fel és oszt meg személyes információkat. Kérjük, szánjon időt arra, hogy ezt gondosan átolvassa.

A VMware Adatvédelmi Nyilatkozata: Ez a nyilatkozat az üzleti tevékenységünk szokásos végzése során, ideértve a weboldalainkat, a termékeinket és szolgáltatásainkat (pl. a termékvisszajelzések és véleménykutatások keretében), mobilalkalmazásainkat (kapcsolat esetén), valamint egyéb módon (mint a rendezvények, értékesítési és marketing tevékenységek) gyűjtött személyes információkra vonatkozik.

A Cookie-kra Vonatkozó Nyilatkozat: Ez a nyilatkozat részletezi, hogyan használjuk az Ön által a weboldalainkon tett látogatásai, vagy termékeink és szolgáltatásaink, valamint mobilalkalmazásaink során használt cookie-kat és más hasonló nyomkövető technológiákat.

A Jelentkezőkre Vonatkozó Adatvédelmi Nyilatkozat: Ez a nyilatkozat a foglalkoztatási toborzásunkkal kapcsolatban gyűjtött személyes adatokra vonatkozik.

A Mobilalkalmazásokra Vonatkozó Nyilatkozat: A VMware saját céljaira használt VMware mobilalkalmazások vonatkozásában (például a VMworld mobilalkalmazás vagy a VMware Partner Central mobilalkalmazás), a VMware Adatvédelmi Nyilatkozata van érvényben. Az adatgyűjtés mértékének megfelelően, az ilyen mobilalkalmazások használatának, illetve megosztásának gyakorlata eltér a VMware Adatvédelmi Nyilatkozatában közzétett általános adatvédelemtől, ezekre a mobilalkalmazásokra külön adatvédelmi nyilatkozat van érvényben, a VMware Adatvédelmi Nyilatkozatának kiegészítéseként. A bizonyos mobilalkalmazások adatgyűjtési gyakorlatáról szóló további információkért kérjük, olvassa el a már telepített VMware mobilalkalmazás adatvédelmi nyilatkozatát. A VMware által kifejlesztett, de ügyfeleink vagy partnereink által saját céljaikra használt mobilalkalmazások ügyében forduljon ügyfelünkhöz vagy partnerünkhöz (az Ön szervezete), hogy adatgyűjtési és feldolgozási gyakorlatukat megismerje.

További értesítések: A VMware további "just-in-time" nyilatkozatokat vagy további tájékoztatást tehet közzé a konkrét weboldalakon, mobilalkalmazásokban, termékekben és szolgáltatásokban alkalmazott adatgyűjtésre, azok felhasználására és megosztására vonatkozóan. Ezek a nyilatkozatok kiegészíthetik vagy tisztázhatják a VMware adatvédelmi gyakorlatát és további választási lehetőséget adnak a VMware adatfeldolgozási módját illetően.

A VMWARE ADATVÉDELMI NYILATKOZATA

A VMware Inc., és a csoportjához tartozó vállalatok ("VMware", "mi” és "miénk") elkötelezett a weboldalunk látogatóinak, ügyfeleink, üzleti partnereink, végfelhasználóink és rendezvényeink látogatóinak adatvédelme iránt.

Ez az Adatvédelmi Nyilatkozat ismerteti az adatgyűjtésünkre, a VMware weboldalain, termékeinken, szolgáltatásainkban és mobilalkalmazásainkban (amelyekben erre az Adatvédelmi Nyilatkozatra hivatkozunk), valamint rendezvényeinken, értékesítési és marketing tevékenységünkben a személyes adatok felhasználására és közzétételére vonatkozó adatvédelmi gyakorlatunkat.

A VMware további "just-in-time" nyilatkozatokat és tájékoztatást adhat ki a weboldalakon, a mobilalkalmazásokban, a termékekben és szolgáltatásokban, valamint programjainkban az adatok gyűjtésére, felhasználására és megosztására vonatkozó gyakorlatunkról. Ezek az értesítések a VMware adatvédelmi gyakorlatát a leírt körülményekre vonatkozóan kiegészíthetik vagy tisztázhatják vagy további választásokat adhatnak a VMware adatfeldolgozási módjával kapcsolatban.

Amennyiben ezzel az Adatvédemi Nyilatkozattal kapcsolatban kérdése van, itt léphet velünk kapcsolatba: privacy@vmware.com.

I. RÉSZ MILYEN ADATOKAT GYŰJTÜNK ÉS HOGYAN HASZNÁLJUK FEL AZOKAT
  1. Az Önről gyűjtött adatok

    Akkor gyűjtjük be személyes adatait, amikor önként közli velünk. Begyűjtjük személyes adatait például, amikor rendel, regisztrál valamit (vagy használatra) vagy tájékoztatást kér a VMware termékeiről vagy szolgáltatásairól, marketing célú listánkra feliratkozik, támogatást kér, felmérést kitölt, termékről visszajelzést ad vagy egy VMware-rendezvényre vagy webes előadásra jelentkezik. Személyes adatait offline is begyűjthetjük, amikor például valamelyik rendezvényünket meglátogatja, az értékesítő kollégákkal telefonon beszél, vagy amikor felkeresi ügyfélszolgálatunkat. Ezeket az adatokat az Önről gyűjtött további adatokkal kombinálva használhatjuk, amint ezt a Nyilatkozat is tartalmazza.

    Az általunk begyűjtött személyes adatai tartalmazhatják például a nevét, a címét, telefonszámát vagy e-mail-címét, felhasználói azonosítóját és jelszavát, valamint kapcsolattartási preferenciáit. Ez tartalmazhat szakmai adatokat is, mint a beosztása, részleg vagy feladatkör, valamint kérésének vagy kommunikációjának természete. Az űrlapjaink a ’szabad szöveg’ mező kitöltésével Ön által önként megadott információkat is begyűjthetjük (ha például rendezvényre iratkozik fel, termékről ad visszajelzést vagy felmérési kérésre válaszol). Ezen felül az információk vagy anyagok közzétételére alkalmas üzenőfalakon, chat funkciókban, blogokon vagy más szolgáltatásokat közölt személyes adatait is begyűjthetjük. Az ilyen fórumokon közzétett adatok nyilvánossá válnak és ezért nyilvánosan megjelennek a keresőoldalakon vagy más nyilvánosan elérhető platformokon keresztül, ezért „böngészhetők” vagy rákereshetnek harmadik felek. Ezek olvashatók, begyűjthetők vagy más felhasználók kéretlen üzenetek küldhetnek rá. Kérjük, ne tegyen közzé olyan adatot, amelyet a nagy nyilvánosságnak nem kíván elérhetővé tenni.

    Amikor VMware-termékeket és -szolgáltatásokat vásárol, a számlázási és tranzakciós adatait is begyűjthetjük.

    Az adatok felhasználási módjának példái:

    • A VMware-termékek és -szolgáltatások nyújtása és tranzakciók feldolgozása.
    • Kérdéseire a válaszok vagy kérésére tájékoztatás nyújtására.
    • Adminisztratív vagy számlájával kapcsolatos adatok küldésére.
    • Számlájának kezelésére és támogatás vagy más szolgáltatás nyújtására, mint termékfrissítés, javítás és termékre, valamint szolgáltatásokra vonatkozó javaslat.
    • Visszajelzések és felhasználói élményének bekéréséhez vagy megértéséhez.
    • Ügyfeleink és végfelhasználóink, valamint a VMware-weboldalak, -mobilalkalmazások, -termékek és -szolgáltatások használatának és az azokkal való interakció módjának jobb megértéséhez.
    • Személyre szabott élmény biztosítására és kérésre bizonyos preferenciák bevezetésére.
    • A szolgáltatás megbízhatóságának vagy a funkciók és azok működésének fejlesztésére.
    • A biztonság fokozásához, a személyaznosság vagy a szolgáltatás hozzáférésének figyelemmel kíséréséhez és ellenőrzéséhez, a levélszemét és rosszindulatú programok vagy biztonsági kockázatok elleni küzdelemhez.
    • Marketing és promóciós kommunikáció küldéséhez (ahol ez törvényes).
    • A marketing és promóciós kampányaink hatékonyságának meghatározásához.
    • Visszajelzések közzétételéhez (előzetes hozzájárulásával).
    • Harmadik felek közösségi hálózatán folytatott kapcsolathoz (a hálózat használati feltételei szerint).
    • Termékletöltések végrehajtására és a licenc vagy más használati feltétel betartásának ellenőrzéséhez.
    • Rendezvényeinkről vagy partnerrendezvényekről folytatott kommunikációhoz.
    • Minőségellenőrzésre és a személyzet oktatására.

  2. Automatikusan begyűjtött adatok

    A VMware weboldalak használatakor, online hirdetések vagy marketing e-mailek (együttesen “Online tulajdonok”) vagy mobilalkalmazások igénybevételekor:
    Automatikus adatgyűjtést végzünk, amikor Online tulajdonainkat vagy mobilalkalmazásainkat használja vagy azokat felkeresi. Ezek az adatok nem feltétlenül fedik fel közvetlenül a személyazonosságát, de tartalmazhatnak információt az Ön által használt eszközről, mint a hardver modellje, operációs rendszerének verziója, webes böngészőjének szoftvere (pl. Firefox, Safari vagy Internet Explorer), az IP-címe/MAC-címe/eszköz azonosítója. Néhány országban, így az Európai Gazdasági Térségben is, ezek az adatok személyes adatnak minősülnek és az adatvédelmi törvények védelme alatt állnak.

    Automatikusan begyűjtünk és tárolunk például bizonyos adatokat a szervernaplóban is, mint: az Online tulajdonainkon vagy mobilalkalmazásainkon végzett tevékenységeinek statisztikája; az Online tulajdont vagy a mobilalkalmazást hogyan szerezte meg és hogyan használta; az IP-címe; eszközének típusa és egyedi eszközazonosító számok, az eszközére vonatkozó események (mint összeomlás, rendszertevékenység és hardverbeállítások, böngésző típusa, böngésző nyelve, kérésének dátuma és időpontja és az ajánló URL), szélesebb körű földrajzi elhelyezkedés (mint az ország vagy a település) és más, cookie-val, pixel-címkével vagy más, böngészőjét egyedileg azonosító technológiával gyűjtött műszaki adat. Az eszközéről olyan adatokat is begyűjthetünk, milyen interakciókat hajtott végre a weboldalainkkal, mint a megnézett oldalak és kattintások a hivatkozásokra. Néhány országban, így az Európai Gazdasági Térségben is, ezek az adatok személyes adatnak minősülnek és az adatvédelmi törvények védelme alatt állnak.

    A cookie-k és más hasonló nyomkövető technológiák használatára vonatkozó gyakorlatunkról további tájékoztatásért, lásd a Cookie-kra Vonatozó Nyilatkozatunk.

    Az adatok felhasználási módjának példái:

    • Online tulajdonunk vagy mobilalkalmazásunk biztosítására.
    • Kérdéseire a válaszok vagy kérésére tájékoztatás nyújtására.
    • Visszajelzések és felhasználói élményének bekéréséhez vagy megértéséhez.
    • Ügyfeleink és végfelhasználóink, valamint Online tulajdonaink és mobilalkalmazásunk használatának, az azzal folytatott interakciók jobb megértéséhez.
    • Személyre szabott élmény biztosítására és kérésre bizonyos preferenciák bevezetésére.
    • A szolgáltatás megbízhatóságának vagy a funkciók és azok működésének fejlesztésére.
    • A biztonság fokozásához, a személyaznosság vagy a szolgáltatás hozzáférésének figyelemmel kíséréséhez és ellenőrzéséhez, a levélszemét és rosszindulatú programok vagy biztonsági kockázatok elleni küzdelemhez.
    • Marketing és promóciós kommunikáció küldéséhez (ahol ez törvényes).
    • A marketing és promóciós kampányaink hatékonyságának meghatározásához.
    • Harmadik felek közösségi hálózatán folytatott kapcsolathoz (a hálózat használati feltételei szerint).
    • Rendezvényeinkről vagy partnerrendezvényekről folytatott kommunikációhoz.

    A VMware-termékek és -szolgáltatások használatakor:
    A szervezete által bizonyos VMware-termékek és -szolgáltatások használatával kapcsolatban automatikus adatgyűjtést végezhetünk a VMware-termékek és -szolgáltatások teljesítményével és konfigurációjával, valamint ügyfeleink és végfelhasználóink részéről az ilyen termékek és szolgáltatások „fogyasztásának” és az azokkal folytatott interakcióikkal és használatának adataival ("Felhasználási adatok") kapcsolatban. A felhasználási adatok általában a szoftverből vagy a szolgáltatásnak helyet adó rendszerekből, a termékekhez és szolgáltatásokhoz hozzáférő eszközökből, illetve az ilyen használat során keletkező, a végfelhasználót jellemzően közvetlenül nem azonosító naplófájlokból álló technikai adat.

    Bizonyos VMware-termékek és -szolgáltatások részt vesznek a VMware termékélmény-fejlesztő programjaiban és programtól függően, ügyfeleinknek lehetőségük nyílhat a begyűjtött adatok mértékének korlátozására vagy szabályozására. Amikor ezekben a programokban adatgyűjtés folyik, az adatokat a VMware három alapvető célra használja:

    • Az adott VMware-termék vagy -szolgáltatás nyújtásának megkönnyítéséhez, amely kiterjedhet nyomkövető jogokra, megfelelőség-ellenőrzésre, monitorozási tevékenységre és infrastrukturális teljesítményre a szolgáltatások megbízhatósága és stabilitása érdekében, vagy pusztán technikai problémák figyelésére és megoldására, hogy a VMware által felvállalt szabványnak megfelelő terméket és szolgáltatást biztosíthassunk,

    • VMware-termékekre és -szolgáltatásokra vonatkozó javaslatokra és azok használatának támogatására, valamint

    • A VMware-termékek és -szolgáltatások fejlesztésére, problémáinak felismerésére és a felhasználói élmény fokozására.

    Némely VMware-termék és -szolgáltatás automatikus adatgyűjtést végez és tárol a felhasználóról cookie-k, pixel-címkék és más, a böngészőt vagy az eszközt egyedileg azonosító nyomkövető technológiák segítségével. A cookie-k és más, nyomkövető technológiák használatára vonatkozó további tájékoztatásért olvassa el a Cookie-kra Vonatkozó Nyilatkozatunkat.

    Értelem szerint az ügyfélmegállapodások (mint a szolgáltatások leírásai), a just-in-time értesítések vagy a VMware-termékekkel és -szolgáltatásokkal kapcsolatban közzétett nyilatkozatok további részleteket tartalmazhatnak a VMware által saját célra folytatott felhasználói adatgyűjtéséről és tárolásáról. A begyűjtött műszaki adatok és azonosítók további leírása elolvasható a Bizalom és Biztosítékok Központjában és néhány esetben a programban az ügyfél által választott részvételi szinttől függ.

    A felhasználási adatok nem tartalmazzák az ügyfél által a VMware-termékekbe vagy -szolgáltatásokba feltöltött tartalmakat. Ha Ön a VMware-termékek és -szolgáltatások egyedi felhasználója és további tájékoztatást szeretne a szervezete által használt termékek és szolgáltatások kapcsán a Felhasználási adatok gyűjtésében folytatott gyakorlatunkról, a saját informatikusát keresse meg.


  3. Harmadik felek és társult vállalatok forrásaiból származó adatok
    Időnként az Önre vonatkozó adatokat a vonatkozó törvények által megengedett mértékben olyan harmadik felek forrásaiból is beszerezhetünk, mint a nyilvános adatbázisok, viszonteladók, csatornapartnerek, közös marketingpartnerek, közösségi médiumok. Az egyéb forrásokból kapott adatok például: számlaadatok, munkahelyi feladatkör és állami munkákból nyert profil, szerviz- és támogatási információ, termék- és szolgáltatási érdekkörre és preferenciákra vonatkozó adat, közös márkanév alatt vagy közös ajánlatokban együttműködő üzleti partnerünktől kapott oldalmegtekintési adatok, vagy hitelminősítő intézetek hitelezési előzményekre vonatkozó információi. Az Öntől kapott információkat felhasználhatjuk arra, hogy jobban megértsük Önt és vagy az Önről vezetett nyilvántartásunk vezetésére vagy pontosságának javítására, valamint termékeink és szolgáltatásaink pozícionálására, promóciájára vagy optimalizálására. Ezeket az adatokat az Ön böngészési szokásaival / (az adatpartnereiktől kapott adatokból következtetett) preferenciáival és kapcsolattartási és szakmai adataival, valamint (az ügyfélszolgálati adatbázisból nyert) VMware tranzakciós előzményeivel összekapcsolva arra használhatjuk fel, hogy célzott hirdetéseket és marketingüzeneteket küldjünk, a törvények megengedett mértékben és az Ön hirdetési / marketingpreferenciáival összhangban.

    Önre vonatkozó adatokat kaphatunk társult cégeinktől, köztük a Dell Technologies, Dell EMC, Pivotal, RSA, SecureWorks és a VirtuStream cégtől (a "Dell Család") valamint a kollektív termékeink és szolgáltatásaink értékesítésében és marketingjében részvételük mértékéig a kijelölt partnereinktől.

    Ezeket az adatokat támogatás nyújtására használjuk fel, valamint az Önnek fontos marketing, termék, szolgáltatás és ajánlások kiválasztásának javítását, és a csalások monitorozására, megelőzésére és érzékelésére.

  4. Az ügyfeleink nevében feldolgozott adatok
    Termékeink és szolgáltatásaink használata során a VMware ügyfelei és végfelhasználói tárolás céljából benyújthatnak és feltölthetnek adatokat a VMware szolgáltatásaiba. Ezeket az ügyféltartalmakat a VMware dolgozza fel az ügyfelek nevében, és adatvédelmi gyakorlatunkra az ügyféllel kötött szerződés vonatkozik, és ez az Adatvédelmi Nyilatkozat az ilyen ügyféltartalomban szereplő semmilyen személyes adatra sem érvényes. Ezekkel a feltételekkel összhangban VMware az ilyen ügyféltartalmakat a megfelelő VMware-szolgáltatások nyújtásának céljából és az ügyfél utasításai szerint dolgozza fel. Ha kérdése vagy aggálya van az ilyen adatok kezelését illetően, azzal a személlyel lépjen kapcsolatba, aki szerződést kötött a VMware céggel a VMware szolgáltatásainak használatára az adatok tárolása és feldolgozása céljából (az Ön munkáltatójával például). Segítséget nyújtunk ügyfeleinknek a velük kötött szerződésünk feltételeivel kapcsolatban Önben felmerülő mindennemű aggály megválaszolásához.
II. RÉSZ ADATMEGOSZTÁSI GYAKORLATUNK

Gondot fordítunk arra, hogy az Ön személyes adataihoz csak azok férjenek hozzá, akiknek erre feladataik és munkakörük ellátásához valóban szükségük van, és csakis olyan harmadik felekkel osszák meg, akiknek törvényes célból kell hozzáférniük. Személyes adatait az alábbi körülmények között oszthatjuk meg harmadik felekkel:

  • Szolgáltatók: Adatait megoszthatjuk harmadik felekkel, mint a nevünkben eljáró eladók, tanácsadók, ügynökök és más szolgáltatók. A példák között szerepelnek az eladók és szolgáltatók, akik a marketing, számlázás, hitelkártyás fizetések feldolgozása, adatelemzés és értékelés, műszaki segítségnyújtás és ügyfélszolgálat terén nyújtanak segítséget. Hacsak nem szerepel ebben az Adatvédelmi Nyilatkozatban, mi nem osztjuk meg, adjuk el, adjuk bérbe vagy cseréljük el harmadik felekkel promóciós céljaikra az Ön személyes adatait.

  • Üzleti partnerek: Adatait megadhatjuk saját csatornapartnereinknek, mint az értékesítők és viszonteladók, a termékek és az információk iránti kéréseik teljesítésében, a hatékony egyesített támogatás érdekében és ügyfelek, valamint jövőbeli ügyfelek tájékoztatására a VMware cégről, és annak termékeiről és szolgáltatásairól.

    Időről-időre a VMware közös értékesítési és termékpromóciót végezhet válogatott üzleti partnereivel. Ha közösen kínált terméket vásárol, vagy ezek, illetve promóció vagy szolgáltatás után érdeklődik, a vonatkozó információt megoszthatjuk az ilyen partnereinkkel.

    Felhívjuk a figyelmét, hogy a VMware nem ellenőrzi, hogy üzleti partnereink az ilyen adatokat hogyan használják fel. Partnereink felelősek, hogyan használják fel az ilyen körülmények között begyűjtött adatokat. Ajánljuk, hogy az ilyen partnerek adatvédelmi irányelveit tekintsék át, hogy többet megtudjanak arról, hogyan használják személyes adatait.

  • A VMware társult vállalatai és a Dell család: Adatait megoszthatjuk anyavállalatainkkal, leányvállalatainkkal, valamint társult vállalatainkkal (ideértve a Dell család vállalatait és a fentiek szerinti partnereit). Ezeknek az adatoknak a megosztására és felhasználására szolgáltatások és támogatás céljából kerülhet sor, termék- és szolgáltatás-optimalizáláshoz, az ügyfelek és leendő ügyfelek tájékoztatásához a rendelkezésre álló termékekről és szolgáltatásokról, valamint az Adatvédelmi Nyilatkozatban leírt egyéb célokból.

  • Létfontosságú érdekek: Adatakat közölhetünk, ha úgy véljük, ez valakinek létérdeke védelmében szükséges.

  • Törvények betartásához, vagy az illetékes bűnüldöző szerv, szabályozó testület, állami hivatal, bíróság vagy harmadik fél utasítására: Adatokat közölhetünk, ha úgy véljük, ez szükséges vagy (i) törvény vagy szabályozás írja elő, jogi eljárás vagy állami előírás betartásához (közfeladatot ellátó hatóság részéről nemzetbiztonsági vagy bűnüldözési követelményként); vagy (ii) törvényes jogaink gyakorlásához, megvalósításához vagy védelmében.

  • Üzletátruházások: Adatait megoszthatjuk vagy átadhatjuk valamilyen üzleti egyesüléssel, vállalati eszközök eladásával, finanszírozással, felvásárlással, felszámolással, vállalati átszervezéssel vagy hasonló eseménnyel kapcsolatban, vagy az ezekről szóló tárgyalások során. Minden vásárlót értesíteni fogunk arról, hogy az Ön adatai csak a jelen Adatvédelmi Nyilatkozatnak megfelelően használhatók fel.

  • Az Ön beleegyezésével: Személyes adatait bármely célra csak az Ön beleegyezésével közölhetjük.

  • Egyéb törvényes üzleti célok: Személyes adatait akkor is megoszthatjuk, amikor az törvényes célból válik szükségessé, mint a VMware titkos és védett adatainak védelmében, vagy amikor termékeink és szolgáltatásaink ügyfeleink felé történő támogatása, megválaszolása vagy nyújtása érdekében szükséges.
III. RÉSZ: NEMZETKÖZI ADATÁTADÁS

Személyes adatok, köztük az Európai Gazdasági Térségben ("EEA") vagy a Svájcban begyűjtött személyes adatokat továbbíthatjuk, tárolhatjuk vagy feldolgozhatjuk mi, vagy szolgáltatóink, partnereink és társult vállalataink az Egyesült Államokban és elképzelhetően más országokban, amelyekben az adatvédelmi törvények az Ön országának törvényeitől különbözhetnek. Ilyen országok például Kanada, Fülöp-szigetek, Szingapúr, Ausztrália vagy Izrael. Személyes adatait minden feldolgozás során jelen Adatvédelmi Nyilatkozattal összhangban fogjuk védeni, és megfelelő szerződéses vagy egyéb lépéseket teszünk, hogy a vonatkozó törvényeknek megfelelően védjük lényeges személyes adatait. A lépések kiterjednek az Európai Bizottság általános szerződési az Európai Bizottság Általános szerződéses feltételeinek bevezetésére az EEA-n belül a csoporthoz tartozó egyik vállalattól a csoporthoz tartozó másik vállalat felé a személyes adatok átadásában. Általános Szerződési Feltételeink kérésre elérhetők. Hasonló, megfelelő garanciákat vezettünk be szolgáltatóinkkal, partnereinkkel és társszervezeteinkkel.

IV. RÉSZ: BIZTONSÁG ÉS TITKOSSÁG

A VMware fenntart, (és szolgáltatóitól, valamint ügynökeitől is elvárja) a megfelelő, az általunk feldolgozott minden személyes adat biztonságának és titkosságának védelmére tervezett szervezeti és műszaki intézkedések fenntartását. A VMware például fizikai hozzáférés-ellenőrzést, adattitkosítást, internetes tűzfalakat, behatolásérzékelőt és hálózat felügyeletet használ az adatok természetétől és a feldolgozás körétől függően. A VMware azon dolgozói, akik személyes adatokhoz hozzáférnek, kötelesek azokat bizalmasan kezelni.

Azonban semmilyen biztonsági eljárás vagy protokoll sem ad 100 %-os biztonságot, ezért óvatosságra intjük, amikor személyes adatait online közli és saját online védelmében olyan könnyen hozzáférhető eszközök használatát javasoljuk, mint az internetes tűzfalak, vírusok és kémprogramok elleni szoftverek és hasonló technológiák.

V. RÉSZ: A MAGÁNÉLETHEZ FŰZŐDŐ JOGAI

Adatainak frissítése: Ha a velünk korábban közölt személyes adatait szeretné frissíteni, profiljának frissítéséhez jelentkezzen be a myvmware.com weboldalra.

Marketingcélú kommunikációk: Leiratkozhat a VMware marketingcélú kommunikációinak levelezési listájáról, ha ellátogat a VMware felíratkozási központjába itt: http://info.vmware.com/content/subscription és leíratkozik. A leiratkozáshoz kattintson az Önnek küldött bármely marketingcélú e-mail üzenetben a “leiratkozásra” lehetőségre, vagy írjon e-mailt  a privacy@vmware.com címre.

További jogok az EEA-ban és Más Egyéb Területeken: Ha Ön bizonyos területről (például az Európai Gazdasági Térségből) van, a vonatkozó törvények szerint bizonyos, a magánélethez fűződő jogok gyakorlására is joga lehet. Kérelmét az érvényben levő adatvédelmi törvények szerint dolgozzuk fel. Bizonyos adatokat nyilvántartási célból illetve a törlésre vonatkozó kérés előtt megkezdett tranzakciók végrehajtásához is megtartani kényszerülhetünk.

  • A beleegyezés visszautasítása vagy visszavonása: Beleegyezésére hagyatkozhatunk bizonyos személyes adatainak feldolgozásához. Ilyen esetekben jogában áll beleegyezését bármikor megtagadni vagy visszavonni. Ez a visszavonás előtt megadott beleegyezés alapján nem érinti a feldolgozás törvényességét.

  • Hozzáférési jog: Jogában áll az Önről nyilvántartott személyes adataihoz hozzáférni.

  • Törlés joga: Bizonyos körülmények között jogában állhat a nyilvántartásunkban szereplő személyes adatait törölni (ha például a továbbiakban már nincs ezekre szükség abból a célból, amire eredetileg megadta).

  • A feldolgozás elleni tiltakozás joga: Jogában áll a VMware-t arra kérni, hogy a továbbiakban személyes adatainak feldolgozását, illetve e-mail kommunikációinak küldését mellőzze.

  • Helyesbítéshez való jog: Jogában állhat arra kérni bennünket, hogy helyesbítsük pontatlan vagy hiányos személyes adatait.

  • A feldolgozás korlátozásának joga: Jogában állhat azt kérni, hogy bizonyos körülmények között korlátozzuk személyes adatainak feldolgozását (ha például úgy véli, hogy a nyilvántartásunkban szereplő személyes adatai nem pontosak, vagy törvényesen vannak birtokunkban):

Amennyiben a fenti jogok bármelyikét kívánja gyakorolni, lépjen velünk kapcsolatba a privacy@vmware.com címen, hogy a vonatkozó törvények alapján figyelembe vegyük kérését. Adatvédelmének és biztonságának védelme érdekében kérésének teljesítése előtt lépéseket tehetünk személyazonosságának igazolására.

A VMware-termékek és -szolgáltatások: Bizonyos VMware-termékeket és -szolgáltatásokat ügyfeleink felhasználhatják arra, hogy Önről személyes adatokat gyűjtsenek. Ilyen esetekben mi az Ön személyes adatait csakis ügyfeleink nevében dolgozzuk fel és bárki, aki jogait szeretné érvényesíteni, először ügyfelünkhöz (az adatellenőréhez) küldje ilyen kérdését. Ld. fenti 1. rész, 4. pont.

VI. RÉSZ: EGYÉB INFORMÁCIÓK

Mennyi ideig tartjuk meg adatait
Az Öntől bekért személyes adatokat megtartjuk, ha azt az általunk végzett üzleti tevékenység indokolja, illetve amíg a jelen Nyilatkozatban kifejtett célok teljesítéséhez szükség van ezekre, hacsak a törvény hosszabb tárolási időt nem kíván vagy tesz lehetővé (például adózási, könyvelési vagy egyéb okból). Bármikor kérheti személyes adatainak törlését (ld. „Az Ön adatvédelmi jogai” című részt további információkért), és kérését a vonatkozó törvényeknek megfelelően vesszük figyelembe.

Amikor nincs folyamatos törvényes üzleti igényünk személyes adatainak feldolgozása iránt, töröljük vagy anonimizáljuk azokat, ha ez pedig nem lehetséges (ha például személyes adatait biztonsági másolatként tároljuk), akkor azt biztonságos módon tesszük, elkülönítve a további feldolgozás lehetőségétől, amíg a törlés lehetővé válik.

Gyermekek
Weboldalunk, termékeink és szolgáltatásaink nem irányulnak 14 éven aluliakra. Tudatosan nem gyűjtünk személyes adatokat ilyen személyekről. Amennyiben tudomására jut, hogy gyermeke közölte velünk személyes adatait, lépjen velünk kapcsolatba a privacy@vmware.com címen. Ha tudomást szerez arról, hogy 14 év alatti gyermeke közölte velünk személyes adatait, intézkedünk az ilyen adatok törléséről.

Külső Hivatkozások
Weboldalunk és szolgáltatásaink harmadik felek weboldalaihoz közvetlen hivatkozással vagy a "megosztás" vagy "Kedvelés" gombokhoz hasonló alkalmazásokkal biztosítanak hivatkozást. Más weboldalak hivatkozásokat tartalmazhatnak a VMware weboldalához vagy szolgáltatásaihoz. A VMware-nek nincs befolyása harmadik felek oldalaira vagy azok adatvédelmi gyakorlatára, amelyek eltérhetnek a VMware Adatvédelmi Nyilatkozatától. Harmadik felek weboldalait nem támogatjuk vagy teszünk velük kapcsolatban észrevételt. A velünk kapcsolatban nem álló harmadik felek számára az Ön által saját döntése alapján megadott személyes adatokra ez az Adatvédelmi Nyilatkozat nem vonatkozik. Javasoljuk, hogy tekintse át az ilyen weboldalakon, szolgáltatásokon és jelentkezéseken található adatvédelmi nyilatkozatokat, hogy megértse, hogyan gyűjtik és használják fel az adatait.

Jelen Nyilatkozat Változtatásai
A VMware ezt a Nyilatkozatot időnként felülvizsgálja és frissíti, reagálva a változó jogi, műszaki és üzleti fejleményekre. A Nyilatkozat frissítésekor a tetején megjelöljük az utolsó felülvizsgálat dátumát. Ha a Nyilatkozatban lényeges, érdemi változtatás történik, megfelelő intézkedéssel tájékoztatjuk Önt olyan módon, amely megfelel a változtatás jelentőségének. Javasoljuk, hogy gyakran tekintse át ezt a Nyilatkozatot, hogy legyen tisztában azzal, hogyan védi adatait a VMware.

Kaliforniai Adatvédelmi Jogok
A kaliforniai Polgári Törvénykönyv 1798.83-as pontja alapján működő vállalkozások számára kötelező kaliforniai ügyfeleiket kérésre tájékoztatni azoknak a harmadik feleknek a személyazonosságáról, akikkel a vállalkozás a megelőző naptári év során a harmadik felek közvetlen marketingcéljaira személyes adatokat közölt a továbbított személyes adat típusának megjelölésével. Felhívjuk figyelmét, hogy a kaliforniai törvények szerint a vállalkozások az ügyfelek ilyen kérésére naptári évenként egyszer kötelesek választ adni.

Ezen felül a kaliforniai üzleti és szakmai kódex 22581-as pontjának hatálya alá tartozó vállakozások kötelesek lehetővé tenni, hogy az online oldalak, szolgáltatások vagy alkalmazások 18 évesnél fiatalabb kaliforniában lakó regisztrált felhasználói kérhessék a korábban nyilvánosan közzétett tartalmaik vagy adataik törlését. Kérésében közölnie kell az eltávolítani kért konkrét tartalom részletes leírását. Tájékoztatjuk, hogy kérése nem garantálja az online közzétett tartalom vagy adat teljes vagy átfogó eltávolítását és a törvény bizonyos körülmények esetén nem engedi vagy írja elő a törlést.

Ha Ön kaliforniai lakos és a fent leírt kérelmek valamelyikét szeretné beadni, a következő címen keressen meg bennünket: privacy@vmware.com

VII. RÉSZ: HOGYAN LÉPHET VELÜNK KAPCSOLATBA?

Ha kérdése vagy aggálya van jelen Adatvédelmi Nyilatkozattal kapcsolatban, írjon nekünk ezen a címen: privacy@vmware.com vagy levélben: A VMware, Inc. Általános Jogtanácsosi Irodája, 3401 Hillview Ave, Palo Alto, California, 94304, USA.